Cum transformăm societatea prin educație: conferința anuală de impact a Teach for Romania „Educația rescrie povestea”

0

Asociația Teach for Romania va reuni, în cadrul conferinței sale anuale de impact, întreaga comunitate a susținătorilor educației din România. Conferința de anul acesta, „Educația rescrie povestea”, va avea loc joi, 2 noiembrie 2017, între orele 9:30 și 14:30, la Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea din București. Aflat la a doua ediție, evenimentul din cadrul proiectului A New Way for New Talents in Teaching” se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

La eveniment va participa și Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, alături de peste cei 350 de participanți. Împreună vom asculta poveștile copiilor, profesorilor, directorilor, oficialităților și tuturor celor care, prin misiunea proprie, susțin și misiunea Teach for Romania.  Obiectivul acestui demers este conștientizarea impactului colectiv, care poate fi posibil prin  efortul individual al tuturor celor implicați în educație.

Un om poate schimba o lume. Dar împreună?

Tema acestei ediții este: „Un om poate schimba o lume. Dar împreună?”. Evenimentul este un prilej de a conștientiza felul în care educația schimbă lumea – începând de la lumea fiecărui copil, la lumea profesorului, a clasei, a comunității.

Teach for Romania crede în potențialul fiecărui copil. Prin profesorii și învățătorii susținuți de către programul Teach for Romania, asociația a ajuns, în numai 4 ani, să lucreze cu peste 6500 de copii, cu aproximativ 70 de școli din comunități cu provocări. Misiunea Teach for Romania poate fi îndeplinită numai prin colaborarea cu școlile și instituțiile active în sistemul de stat.

„Colaborarea dintre Teach for Romania și școală a fost de la început eficientă și a constat în formarea unui parteneriat educațional centrat pe elev, prin identificarea nevoilor copiilor și ale familiilor acestora. Prin relația specială profesor-elev, școala vine în sprijinul comunității prin identificarea cauzelor problemelor care duc la eșec școlar sau abandon școlar. Profesorii se implică direct în susținerea familiilor și în cazuri de probleme la învățătură – copiii în situație de corigență au ajuns la note de progres. Activitățile clasice se îmbină cu activitățile de leadership și educația pe bază de valori, iar rezultatul este un proces educațional bazat pe eficiență, colaborare, leadership, în care copilul este implicat cu bucurie.” – a afirmat Elena Grigore, director Școala Gimnazială Fundeni, județul Călărași.

Care este impactul asupra copiilor?

Marinela Stancu, clasa a IX-a, a lucrat timp de doi ani cu profesori susținuți de Teach for Romania la Școala Gimnazială Nr 1, Fundeni, județul Călărași. Ea povestește :

“Profesorii chiar mi-au schimbat viața. Eram la un nivel foarte scăzut, nu știam nimic, doar teorii, învățam mecanic. Înainte nu știam nici să mă comport ca om! Acum am note mai bune. Am înțeles mai multe aspecte ale vieții, am învățat să nu judec o carte după copertă. Profesorii au fost foarte prezenți în viața mea, tot ce am făcut până acum am făcut datorită lor. Am putut să vorbesc cu ei ca și cum aș vorbi cu prietenii mei… Acum simt că viața mea s-a schimbat. Simt că am devenit. Cu toate că încă sunt mică, visul meu este să fiu profesor la Teach for Romania și apoi să scriu proiecte Erasmus.”

Agendă și vorbitori

Evenimentul este moderat de Liana Alexandru, jurnalist și prezentator la Digi24 HD. Vor fi prezenți în calitate de vorbitori:

  • Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România: Puterea educației incluzive și pe bază de valori în dezvoltarea unei societăți sustenabile;
  • Ligia Deca – Consilier de stat și reprezentant al Administrației Prezidențiale: prezentarea proiectului Președintelui României „România Educată” – proiect de reformă a educației prin reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate;
  • Ina Solomon, CSR & Corporate Sponsorships UniCredit Bank;
  • Neli Koleva, Chief Officer of Public Partnerships at Teach for Bulgaria și Coordonator consorțiu proiect NEWTTrezultatele primului an din proiectul Erasmus+ “A New Way for New Talents in Teaching”: Parteneriate strategice pentru cercetare și inovare în educație;
  • Cosmina Mironov,Lector Universitar Doctor și Manager Proiect NEWTT pentru Universitatea din București:  Un an de  program de conversie profesională în învățământul primar și prescolar
  • Ivan Gospodinov, alumnus Teach for Bulgaria
  • Corina Puiu, CEO&Co-Founder Teach for Romania: Abordarea Teach for Romania pentru creșterea performanței în educație
  • Aura Stan, Chief Programme Officer Teach for Romania: Modelul Teach for Romania de performanță în educație și de intervenție strategică.

Agenda include un panel de discuții cu alumnii programului Teach for Romania, copii și profesori, precum și un studiu de caz despre impactul în comunitate: Fundeni, județul Călărași. Lista întreagă a vorbitorilor și agenda pot fi accesate pe pagina oficială a evenimentului: http://teachforromania.org/educatia-rescrie-povestea/

Această ediție se desfășoară în cadrul proiectului „A New Way for New Talents in Teaching” (număr proiect 564718-EPP-1-2015-2-BG-EPPKA3-PI-POLICY), cofinanțat prin linia KA3 a Erasmus+ a Uniunii Europene. Teach for Romania își derulează modelul de performanță în educație susținând generația din 2016 în cadrul acestui proiect, în colaborare cu Ministerul Educației și Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Eveniment susținut de: UniCredit BankUniversitatea din BucureștiZIZINQ-Zine Catering și Bright Communication.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania caută și pregătește oameni motivați, cu potențial, pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Peste 65 de profesori și învățători sunt activi la catedră în peste 60 de școli din 12 județe: Brașov, București, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vrancea, Olt, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 46 de țări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinților și a copiilor cu profesorii și directorii școlilor, cu inspectoratele din educație și actorii din mediul de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://teachforromania.org

Pagina evenimentului: http://teachforromania.org/educatia-rescrie-povestea/

Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/

Despre autor

avatar

Teach for Romania exista pentru a transforma sistemul educational romanesc. In acest scop, recruteaza tineri exceptionali, ii pregateste ca profesori si ii plaseaza in scolile cu provocari, cu viziunea de a oferi optiuni de viata prin educatie de calitate fiecarui copil din Romania, indiferent de situatia sociala. Mai multe informatii pot fi urmarite in video-ul de 2 minute de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=swCWF6quVdc Teach for Romania face parte din reteaua Teach for All. Pana acum a pregatit 37 de profesori si i-a plasat in 33 de scoli cu provocari din peste 11 judete. Din septembrie 2016, 60 de profesori vor fi activi la catedra.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.