Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum se înființează o întreprindere socială în mediul rural? Care e rolul întreprinderilor sociale în comunitate?

1

Cum se înființează o întreprindere socială în mediul rural? Care e rolul întreprinderilor sociale în comunitate? Care sunt activitățile pe care le desfășoară oamenii de la sate? 

După 3 ani în care am înființat 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 județe și am creat 55 de locuri de muncă în mediul rural, vrem să împărtășim cu voi drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea socială a structurilor economice nou înființate și impactul pe care îl au asupra comunităților rurale în care au fost create.

Fundația Soros vă invită joi, 6 iunie 2013, ora 09:30, la Hotel Minerva (Str. Gheorghe Manu 2-4, Sector 1, București), la evenimentul național Economia socială în satele românești, din cadrul proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România.

Vă invităm să cunoașteți o nouă generație de antreprenori sociali din Alba, Brașov, Suceava, Botoșani, Buzău, Călărași, Prahova și Brăila și să admirați produsele pe care oamenii de la sate le realizează: coșuri de nuiele, ștergare, icoane pe sticlă, traiste, confecții textile, cazane, ibrice. 

Evenimentul va fi asezonat cu pâine de casă coaptă pe vatră, cornulețele, cozonacii, murăturile, dulcețurile, toate făcute după rețete tradiționale, de oamenii care lucrează în întreprinderile sociale RURES.

Evenimentul face parte din campania de promovare a rezultatelor proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România. Proiectul, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundația Soros, în parteneriat cu Fundația Pestalozzi și Fundația Civitas este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Participarea la eveniment se face doar prin confirmare pe adresa claudiaiordache@soros.ro, până miercuri, ora 16:00, în limita locurilor disponibile. În urma înscrierii, veți primi și agenda detaliată a evenimentului.

 afis conferinta - Economia Sociala in satele romanesti

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.