Cum se înființează o întreprindere socială în mediul rural? Care e rolul întreprinderilor sociale în comunitate?

1

Cum se înființează o întreprindere socială în mediul rural? Care e rolul întreprinderilor sociale în comunitate? Care sunt activitățile pe care le desfășoară oamenii de la sate? 

După 3 ani în care am înființat 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 județe și am creat 55 de locuri de muncă în mediul rural, vrem să împărtășim cu voi drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea socială a structurilor economice nou înființate și impactul pe care îl au asupra comunităților rurale în care au fost create.

Fundația Soros vă invită joi, 6 iunie 2013, ora 09:30, la Hotel Minerva (Str. Gheorghe Manu 2-4, Sector 1, București), la evenimentul național Economia socială în satele românești, din cadrul proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România.

Vă invităm să cunoașteți o nouă generație de antreprenori sociali din Alba, Brașov, Suceava, Botoșani, Buzău, Călărași, Prahova și Brăila și să admirați produsele pe care oamenii de la sate le realizează: coșuri de nuiele, ștergare, icoane pe sticlă, traiste, confecții textile, cazane, ibrice. 

Evenimentul va fi asezonat cu pâine de casă coaptă pe vatră, cornulețele, cozonacii, murăturile, dulcețurile, toate făcute după rețete tradiționale, de oamenii care lucrează în întreprinderile sociale RURES.

Evenimentul face parte din campania de promovare a rezultatelor proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România. Proiectul, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundația Soros, în parteneriat cu Fundația Pestalozzi și Fundația Civitas este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Participarea la eveniment se face doar prin confirmare pe adresa claudiaiordache@soros.ro, până miercuri, ora 16:00, în limita locurilor disponibile. În urma înscrierii, veți primi și agenda detaliată a evenimentului.

 afis conferinta - Economia Sociala in satele romanesti

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.