Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum să-ți pictezi copilul pe față în siguranță de Halloween

0

Evită un Halloween spooky cu iritații din cauza unui face paint realizat greșit! Vezi care sunt pericolele din spatele picturilor pe față și cum poți să le previi!

Se apropie Halloweenul, iar cei mici visează să se costumeze în vrăjitoare, fantome sau supereroi. Unul dintre cele mai utile moduri de a improviza un costum este pictura pe față. Pe cât de distractiv sună, pe atât de periculos poate să devină face paintingul dacă nu este făcut în mod corect.

Halloween face paint

Echipa BluParty ți-a pregătit câteva sfaturi punctuale pentru un Halloween fără surprize neplăcute!

Află în continuare:

 • de ce ai nevoie pentru face painting
 • cum îți alegi produsele potrivite și cât te costă fiecare în parte
 • ce modele de face painting sunt populare anul acesta de Halloween
 • care sunt pericolele dacă folosești produse de calitate proastă
 • care sunt ingredientele pe care ar trebui să le eviți

Ce este pictura pe față?

Pictura pe față este un mod simplu prin care poți deveni personajul preferat cu doar câteva culori și o pensulă. Este o activitate distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți, și implică multă imaginație și uneori și foarte multă îndemânare.

Indiferent dacă ești amator sau chiar ai puțină experiență cu face paintingul, ți-am pregătit mai departe câteva sfaturi care să te inițieze în arta picturilor pe față.

De ce ai nevoie pentru pictura pe față și cât costă?

Pentru picturile pe față nu ai nevoie de produse foarte scumpe, ci doar de produsele potrivite. Acestea trebuie să respecte o condiție foarte importantă: să nu fie iritante sau toxice.

Iată de ce ai nevoie:

 1. Culori pentru pictura pe față

Culorile pentru pictura pe față trebuie să fie pe bază de apă sau pe bază de ulei, la fel cum sunt vopselele cremă. Acestea pot fi ușor înlăturate cu apă.

Pentru începători, recomandarea este să înceapă cu roșu, galben și albastru, culorile primare, în care să includă și non-culori (alb și negru).

Prețul unui set de culori speciale pentru pictura pe față poate începe de la 15 RON și ajunge la 150 RON, în funcție de calitatea lor.

 1. Burete pentru pictura pe față

Buretele este accesoriul cu care se aplică pe față culorile. Ca să ofere o acoperire cât mai bună, buretele trebuie să aibă o densitate mare.

Prețul unui burete variază între 3 și 10 RON.

Pentru a obține detalii mai fine în modelul de pictură pe față, poți cumpăra doi bureți, pe care să-i decupezi și să le folosești marginile.

 1. Pensule pentru pictura pe față

Pensulele se folosesc pentru a contura detaliile fine. Pentru a avea o precizie cât mai bună, foloseste pensulele cu păr flexibil.

Un set de pensule poate costa între 10 și 60 RON.

 1. Vas pentru apă

În vasul pentru apă se clătesc pensulele. Acesta trebuie curățat bine înainte de orice refolosire și poate fi improvizat acasă dintr-un borcan sau pahar.

Cât poate costa un set complet de pictură pe față?

Un set complet de pictură pe față poate varia între 28 RON și 220 RON, în funcție de produsele alese. Dacă ți-ai alcătuit deja setul și ai ales produsele potrivite pentru picturi pe față, urmează să alegi un model potrivit pentru Halloween.

picturi-pe-fata-pentru-copii-de-halloween

Care sunt cele mai populare modele de face painting pentru Halloween?

De la modele ușoare la mai complicate, atât pentru fete cât și pentru băieți, iată cele mai cerute modele de face painting pentru copii:

 1. Modele cu Animale

Modelele butterfly (fluture), pisică, bufniță, bobcat (râs), leu, zebră, leopard, cățel, iepuraș, tigru, pisică, dragon sunt foarte populare și și-au câștigat locul în inimile celor mici. Cel mai popular și ușor model de pictură pe față de Halloween atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților sunt picturile cu fluturi.

 1. Modele Super Eroi

Dintre super eroi, topul copiilor arată că cele mai cerute personaje de super eroi sunt:

1.Batman

2.Superman

3.Hulk

4.Iron Man

5.Țestoasele Ninja

 1. Modele specifice Halloween

Zombie, clowni înfricoșători, vrăjitoare, vampiri, scheleți, mumii,i Corpse Bride și alți diferiți monștri, realizați cu vopsele profesionale, non-toxice si antialergice, sunt preferatele copiilor peste 7 ani.

4.Modele de personaje Disney

Elsa, Minnie si Mickey, Hello Kitty dar și Ursula sunt personaje Disney foarte cerute de către cei mici atât de Halloween, cât și la petrecerile aniversare.

5.Modele Tematice

Corăbiile și pirații, sau indienii sunt alte modele populare de Halloween.

Pentru a vedea mai multe imagini de pictura pe fata pentru copii, vezi galeria BluP

Care sunt pericolele picturii pe față la copii și la adulți?

Întrucât activitatea picturii pe față presupune aplicarea unor substanțe chimice pe ten, aceasta vine cu câteva riscuri și pericole ce pot avea loc dacă sunt folosite produse nepotrivite.

Copiii sunt cei mai predispuși la riscuri, însă și adulții sunt supuși acelorași pericole:

 • Reacții alergice la chimicalele din culori sau agravarea unor afecțiuni ale pielii
 • Viralizarea virușilor transmisibili pe cale virală (răceală sau conjunctivită), de la un copil al altul
 • Accidentarea ochilor în timpul utilizării pensulelor

Ce poți face pentru a reduce riscurile pericolelor ce le ridică picturile pe față la copii?

„Pictura pe față este o actvitate foarte distractivă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă se iau câteva măsuri de precauție elementare, cei mici se pot bucura împreună cu părinții de această activitate.” ne spune Alexandra Timofte, consultant în super petreceri.

Ca să reduci riscurile picturilor pe față la copii, trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

 1. Care sunt produsele adecvate

Folosește produse adecvate, care pot garanta că au fost testate înainte și nu conțin substanțe toxice.

„Dacă nu ești sigur de calitatea culorilor, le poți testa pe pielea ta înainte să le cumperi timp de 24h, pentru a face un test de alergie/iritație.” sfătuiește Alexandra.

Nu orice produs nontoxic este sigur de aplicat pe piele. Cu toate că pe etichetă este menționat faptul că produsul nu conține substanțe toxice, acesta poate conține alte ingrediente iritante, cum ar fi nichelul. Multe persoane sunt alergice la o mulțime de chimicale care le-ar putea produce iritații în contactul direct cu pielea.

Conform unui studiu făcut în cadrul Campaniei Safe Cosmetics, din 10 kituri pentru face painting, 10 testate conțineau plumb și 6 din 10 conțineau substanțe iritante pentru ten, cum ar fi nichel, cobalt sau crom, peste nivelul recomandat în industrie.

Iată care sunt ingredientele „scary” din materialele pentru face painting, de care trebuie să te ferești:

 • Ftalați, parabeni, dioxine, formaldehidă și alte ingrediente derivați din petrol
 • Urme de metale grele cum ar fi plumbul, nichelul, cobaltul, cromul
 • Oxidul de titan și oxidul de zinc (periculoase doar dacă sunt ingerate)
 • PVC-ul (se găsește de obicei în măști)
 1. Folosește sclipici cu dimensiune/grosime mică

Verifică dacă sclipiciul care se folosește în modelele de picturi pe față este special pentru astfel de activități.

Acesta trebuie să fie din poliester și să aibă o dimensiune/grosime de .008 microni sau mai mică.

Atenție! Sclipiciul metalic nu se folosește pentru picturile pe față pentru copii, pentru că este un iritant foarte puternic.

 1. Face Paintingul, potrivit doar de la 3 ani în sus

Nu este indicat să pictezi un copil pe față dacă acesta are sub 3 ani.

„Vârsta indicată de la care un copil poate să participe la activitatea de pictare pe față este de 5 ani” subliniază Alexandra.

 1. Markerele pe bază de apă irită și pătează fața

Folosește întoteauna culori speciale pentru pictarea pe față și evită folosirea culorilor acrilice sau a markerelor pe bază de apă. Acestea pot irita fața, în special în cazul copiilor care au un ten mult mai sensibil. Markerele pe bază de apă sunt iritante, și pot păta fața puternic (nu mai poți scoate petele timp de câteva zile).

 1. Curățarea instrumentelor și a mâinilor

Curăță foarte bine instrumentele și mâinile înainte și după orice folosire pentru a elimina riscul de a transmite mai departe germeni și viruși.

 1. Evită aplicarea de culori pentru pictura pe față de orice fel pe pielea iritată.
 1. Nu folosi măști din PVC și lipici generic

Verifică etichetele măștilor să asigură-te că nu sunt din PVC. Nu folosi lipici pentru hârtie sau super glue pentru a aplica masca de Halloween pe față.

Halloweenul acesta multe fetițe se pregătesc să se costumeze în prințesa Elsa. Dacă vrea să îi lipești o mască tip Else pe față, folosește un lipici special pentru față. Nu improviza orice alt fel de lipici. S-ar putea să te trezești cu suprize neplăcute cum ar fi să nu îi mai poți da masca jos sau să te trezești cu arsuri provocate de super glue.

Cum se curăță vopseaua de face painting?

Cea mai pusă întrebare a părinților este cea legată de cum se curăță vopselele modelelor de pictură de pe fața copiilor.

Dacă produsele folosite au fost de buna calitate si in termenul de garantie respectat, curatarea completa nu ar trebui sa fie o problema, poate cu exceptia nuantelor mai tari aplicate in cantitate mare, culori care se vor curata din doua sau trei spalari.

Pași:

 • Se pune pe mână o cantitate mică de săpun lichid de față sau săpun normal și se umezește cu foarte puțină apă. Cu spuma rezultată, fără alt adaos de apă deocamdată, se freacă zonele pictate, astfel încât culorile să se dizolve și să se amestece bine între ele. În loc de săpun se poate folosi și o loțiune demachiantă pe bază de apă.
 • Abia după ce culorile s-au dizolvat astfel în săpun se va clăti fața cu apă din abundență.
 • Dacă este necesar se va repeta curățarea cu aceeași pasi.

Bucură-te de Halloween împreună cu cel mic și învață cum să îl pictezi pe față responsabil și ferit de orice fel de risc.

Tu în ce personaj te vei costuma și picta de Halloween?

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.