Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum să lupți contra stresului și să-l transformi în energie pozitivă?

0

Jos stresul, sus forța vitală!

Stres, stres și iar stres! De la copii și până la adulți, toată lumea experimentează stresul și-l gestionează fiecare după propriile puteri.

Stresul se manifestă diferit pentru fiecare dintre noi. Afecțiuni ale stomacului, dureri de cap sau de dinți, tahicardie, sau tensiune musculară sunt doar câteva dintre efectele negative ale stresului. Când ne stresăm, hormonii precum cortizolul se înmulțesc în organismul nostru, determinând creșterea ritmului cardiac și a intensității respirației dar, în schimb, îngustarea vaselor de sânge. Toate acestea înseamnă, de fapt, dureri de cap, hipertensiune, dar și depresie și anxietate puternică.

Dar cum să lupți contra stresului și să-l transformi în energie pozitivă? Avem noi soluția: Ce zici de o cură antistres?

În cadrul bazei de tratament Ensana Health Spa Hotels Sovata poți urma o astfel de cură ce constă în 2 ședințe de consiliere antistres efectuate de un psiholog, respectiv 13 proceduri de relaxare: masaje cu efect de relaxare, duș-masaj subacval, baie galvanică generală Stanger, împachetări cu nămol, electroterapie de decontracturare musculară, magnetoterapie, oxigenoterapie forte, gimnastică tip stretching pentru relaxare musculo-articulară, gimnastică în apă. Și, foarte important de menționat: Pachetul de proceduri include consultație medicală!

În ceea ce privește masajele de relaxare, află că acestea reprezintă unele dintre cele mai eficiente terapii de combatere a stresului oferite la Ensana Health Spa Hotels Sovata, împreună cu împachetarea totală cu nămol și băile în apa sărată hiperconcentrată. 3 terapii ce au un efect intens imediat, cât și pe termen lung, post-sejur.

Masajul este remediul ideal antistres, cu efect instant

Trebuie să știi că masajele cu efect de relaxare sunt efectuate la standarde înalte certificate internațional și sunt extrem de variate ca tipuri: de la masajul medical centrat pe zone preferențiale de contracturi musculare, la masaj limfatic general și altele – masaj thailandez, masaj Dolce vita, masaj cu pietre vulcanice, masaj sincron. În plus, se adaugă o metodă relativ recentă: masajul cu ulei cald. Avantajele unui masaj? Acesta are efect direct de relaxare musculo-articulară, dar și indirect, psihic, prin eliberare aproape instantanee de oxitocină, hormonul armoniei individuale și sociale. De menționat că oxitocina are efect analgezic, de activare a circulației prin efect vegetativ, și induce o intensă relaxare psihică și o stare de bine, euforie calmă.

Alege împachetarea totală cu nămol sapropelic peloidogen, pentru o relaxare profundă și de durată!

Nămolul sapropelic peloidogen (extras din lacul Ursu) produce relaxare profundă și de durată musculo-articulară și, implicit, psihică, prin temperatură (circa 42 grade Celsius), dar și prin compoziție și modul de aplicare a procedurii. Compoziția acestui tip de nămol include cantități crescute de clorură de sodiu, cu efect de resorbție a edemelor (adică, „apa” în exces acumulată în țesuturi creează tensiune atât la nivel fizic, cat si psihic), activare a circulației (organismul inițial „înghețat de stres cronic” revine la viață și căldură), în timp ce substanțele organice conținute (biostimuline, vitamine, acizi humici, auxin – o combinație de hormoni asemănători celor feminini estrogen și progesteron) induc virarea sistemului nervos vegetativ dinspre predominanta simpatică (cauzată de stresul cronic), spre predominanta parasimpatică (tipică stării de calm și relaxare).”, aflăm de la medicul balneolog al bazei de tratament Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Astfel că, după circa 5 ședințe de împachetare cu nămol, efectul de reglare neurovegetativă și antistres se menține circa 6 luni, în timp de efectul estetic al pielii (catifelare, hidratare, elasticitate recâștigată) se adaugă la starea de bine. Minunat, nu-i așa?

Apa extrasă din Lacul Ursu aduce cu sine o stare de calm și echilibru

Un al treilea element important în cura anti-stres constă în terapia cu apă sărată hiperconcentrată extrasă din Lacul Ursu. Aceasta are efecte generale asemănătoare nămolului, la care se adaugă efectul imersiei în apă și senzația de plutire (corpul se poate resimți de până la 16 ori mai ușor imersat în apa sărată hiperconcentrată) ce reamintește subconștient (prin plutire și sunetul, căldura apei) de calmul vieții intrauterine. „Efectul caracteristic apei, acela de reechilibrare a zonelor deficitare sau supraîncărcate electromagnetic ale corpului, este mai accentuat în cazul apei sărate hiperconcentrate, prin mecanism ionic și osmotic. Și foarte important: la acestea se adaugă memoria informațională a apei (apa înmagazinează, memorează și transmite calitatea mediilor prin care trece sau de unde este adusă). Spre deosebire de apele ce traversează medii urbane, intens poluate informațional, apa extrasă din Lacul Ursu aduce cu sine calmul, echilibrul și încărcătura intens pozitivă a arealului natural pur al stațiunii Sovata.”, adaugă medicul specialist al bazei de tratament.

Și asta nu e totul! În afara procedurilor enumerate mai sus, clienții cazați în hotelurile Ensana – beneficiază de acces liber la spa: piscine de înot, jaccuzzi, bazine cu apă sărată, diferite tipuri de saune, sala fitness, care completează programul standard de proceduri.

De asemenea, toți oaspeții cazați beneficiază de consiliere antistres, ce cuprinde evaluarea factorilor individuali interni și externi ce cauzează stres. „Evaluarea se face pe baza unei discuții libere, cât și a unor chestionare complexe, respectiv metode de neutralizare a stresului inspirate din tehnica IBS-Mentaltraining (Institutul Internațional de Prevenție Munchen) și stabilirea unei scheme de fitness pentru relaxare și readaptare la efort, știut fiind faptul că mișcarea zilnică, consecvența, este cea mai simplă și mai eficientă metodă de combatere a stresului. De asemenea, în cadrul primei ședințe de consiliere, se evaluează și tipul de alimentație, cu recomandări concrete de a evita alimentele surogat (hipercalorice, non-nutritive), cât și alimentele și băuturile destabilizante asupra sistemului nervos și a sănătății.”, precizează medicul balneolog Suzana Pretorian.

Iar atunci când situația permite, suplimentar, „în cazul pacienților cu nivel educațional și deschidere psihologică mai mare, se poate estima misiunea personală de viață a individului, cu ajutorul unei scheme integrative. Din momentul în care persoana devine conștientă de vocația sa, și practic își înțelege unicitatea și, implicit, valoarea reală ca individ, urmarea misiunii personale de viață devine ea însăși elementul central de neutralizare/gestionare optimă a stresului.”, punctează medicul balneolog.

În cea de-a doua ședință de consiliere se stabilesc metodele preferențiale de combatere a stresului, cât și un program fiabil, realist, zilnic de efort fizic. Pentru a beneficia de toate avantajele menționate și a avea efectele scontate, este indicat să se urmeze o cură antistres de minimum 5 zile, ideal de 7-10 zile, în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Spune STOP stresului și vino să te bucuri de o cură anti-stres la Ensana Health Spa Hotels Sovata!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.