Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum puteți susține Bucătăria Dealul Morii

0

Ne-am fi dorit ca în această „carte” să vă anunțăm data redeschiderii Ansamblului Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor, dar lucrurile sunt neclare în privința evoluției pandemiei și încă nu știm când vom putea să vă primim și să gustați din bunătățile de la Bucătăria Dealul Morii! Noi ne planificaserăm ca deschiderea să fie la începutul lui mai, dar mai avem răbdare să vedem ce se întâmplă și revenim cu data exactă.

De 10 ani, de când am ajuns la Comana, ne-am dorit să ne implicăm mai mult pe partea socială și să sprijinim comunitatea, nu doar prin oferirea de locuri de muncă celor care pot munci, cât și prin oferirea de mâncare caldă persoanelor care se află în categorii vulnerabile: bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu dizabilități. Acest lucru a fost posibil de-abia în 2020, când a venit rândul Bucătăriei Dealul Morii să-și depene povestea.

Am început să sprijinim persoanele nevoiașe din comunitate prin intermediul campaniei de crowdfunding de pe platforma consolid8.ro și de la Crăciun până în prezent 14 oameni din comunitate primesc mâncare caldă. Acest lucru se întâmplă datorită contribuției celor aproximativ 140 de persoane generoase, dar și asociații și companii, precum Asociația Jeep Club RomaniaFundația Melior sau Banca Transilvania.Prin intermediul unui plan de afaceri în cadrul proiectului „Acceleratorul de întreprinderi sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu ajutorul Fundației ”Alături de Voi” Romania și fonduri-structurale.ro, cărora le mulțumim pentru încredere și susținere, am reușit să autorizăm Bucătăria Dealul Morii ca întreprindere socială, suntem pe cale să o dotăm cu echipamente noi, ca să putem funcționa și să fim și mai mult de folos comunității noastre.

Pentru a putea continua pe termen lung acest proiect și a-l extinde, avem nevoie în continuare de ajutorul vostru, al oamenilor de bine, persoane fizice sau companii care doriți să faceți parte din povestea noastră și să o susțineți!Până atunci, dar și pe termen lung, ajutorul poate fi acordat, fie prin cumpărarea de „mese în aşteptare”, fie prin sprijinirea unei persoane sau a unei familii cu mulţi copii, pe o perioadă mai lungă. Susținerea poate începe de la 20 de lei, costul unei mese calde pentru un bătrân sau 80 de lei, costul unei mese calde pentru o familie cu 4 copii.

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.