Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum îți motivezi angajații prin tehnologie? Îi incurajezi să meargă pe jos pentru o cauză comună. Studiu de caz made in Cluj

0

3Pillar Global, companie americana de servicii IT, cu managementul operațional situat în Cluj, a dezvoltat o inedită campanie de HR prin care își încurajează toți colaboratorii să facă cât mai multă mișcare pentru o cauză nobilă.

Leaderboard

Și pentru că de pași este vorba, iată ingredientele unei rețete de succes, explicată în câțiva pași simpli:

Pasul 1: Contextul

Aniversarea companiei, de această dată 10 ani, a dat contextul potrivit pentru a oferi fiecărui angajat un cadou. 3Pillar a decis să renunțe la cadourile formale, corporate și să favorizeze engagementul ținând cont de nevoile, de profilul IT al colegilor și mai ales de aspirațiile lor.

Pasul 2: Utilitatea

Au ales o brățară de fitness care a venit la pachet cu o provocare comună. Are cele două ingrediente de bază: e gadget, e utilă. Cei care și-au celebrat aniversarea în companie au primit, pe birou, brățara împreună cu instrucțiunile pentru a participa la un obiectiv comun. Cei care nu și-au aniversat încă prezența în companie, o vor primi.

Pasul 3: Motivarea

Toți cei 700 de angajați sunt provocați să își asume obiectivul comun de a înconjura de 10 ori Pământul, prin pașii cumulați și contorizați într-un sistem comun, foarte vizual și prietenos. Dacă obiectivul va fi atins, fiecare birou 3Pillar va alege o acțiune de caritate, pe plan local, pe care companie o va susține material.

Pasul 4: Conectarea

3Pillar a creat un dashboard comun, unde toate rezultatele sunt centralizate și accesibile de către fiecare angajat în timp real, integrat cu o aplicație pe mobil la care este conectată brățara.

Mai mult, rezultatele în timp real sunt afișate pe ecran, în fiecare centru pentru a-i vedea pe top performeri, dar și rezultatul comun.

Mergi pe jos, alergi, contorizezi 8.000 de pași pe zi, înmulțit cu 700 și obiectivul comun de 525.920.735 de pași, echivalentul distanței necesare poate fi atins. Aceasta este forța echipei, susținută de un obiectiv comun.

Rezultate

După câteva săptămâni de la lansarea programului, au fost parcurși peste 19 milioane de pași de colegii care au primit deja brățările. Pe primul loc, se află biroul din Timișoara, cu peste 6,6 milioane de pași, urmat, la mică distanță de colegii din Cluj cu 6,3 milioane de pași. Angajații din India și SUA au contribuit și ei cu peste 3 milioane de pași fiecare. Le ținem pumnii pe mai departe.

Despre 3Pillar Global

3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizație globală cu operațiuni pe trei continente și 700 de angajați. Cu aproape 400 de angajați și managementul operațional în România, 3Pillar Global Romania are o importanță strategică pe harta globală a organizației. Experții IT 3Pillar Global Romania îmbină gândirea de business și expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generație, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud și big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienți de top din media și entertainment, informare, sănătate și financiar, printre care: PBS (televiziunea publică din SUA), CARFAX (lider în furnizarea de informații) sau Equinox.

 

 

.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.