Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum cheltuie elevii de liceu banii de buzunar?

0

Cum să-şi planifice şi cum să folosească responsabil banii de buzunar – priorităţile elevilor de liceu care au urmat Programul GROW

Cele mai importante lucruri pe care le-au învăţat elevii pe perioada sesiunilor GROW din 2012 au fost cum să-şi planifice şi cum să folosească banii de buzunar, conform datelor culese de organizatorii programului. Printre priorităţile adolescenţilor se numără şi economisirea banilor de buzunar, elevii fiind tot mai responsabili de valoarea lor.

La întrebarea „care sunt cele mai importante lucruri pe care le-au învăţat pe parcursul programului”, răspunsurile elevilor de liceu care au participat la modulul Bani de buzunar” au fost următoarele:

 

–         „cum să-mi planific banii de buzunar”

–         „cum să folosesc banii de buzunar”

–         „cum să economisesc bani de buzunar”

–         „să fiu responsabil cu banii mei”.

 

În cifre, programul GROW a fost impresionant: aproximativ 5.000 de elevi s-au înscris la acest program, 2.500 au fost acceptaţi, iar 1.915 dintre aceştia au terminat cursurile alternative ale programului GROW. Programul a fost implementat în 15 oraşe din România, în 181 de licee, cu participarea a 75 de traineri internaţionali. Modulele de educaţie alternativă s-au adresat şi părinţilor elevilor participanţi, prin cele peste 5.000 de broşuri tipărite.

KRUK International, companie de top a industriei de management al creanţelor comerciale din România, a implementat în anul 2012 modulul educaţional Bani de buzunar”, elaborat împreună cu asociaţia Şcoala de Valori. Această abordare este o modalitate de formare prin care adolescenţii învaţă să se cunoască mai bine şi să descopere instrumentele care îi vor ajuta să acceseze informaţiile de care au nevoie şi mai ales cum să le folosească.

Acumularea de noi cunoştiinţe, înţelegerea adevăratei valori a lucrurilor pe care le cer părinţilor îi ajută pe adolescenţi să aibă o atitudine mai responsabilă a vieţii de zi cu zi şi susţin eforturile pe care profesorii şi părinţii le fac pentru a oferi o educaţie solidă tinerei generaţii. Participarea la acest modul educaţional îi va ajuta pe elevi să înţeleagă mai bine ce este esenţial pentru ei. Modulul „Bani de buzunar” a fost dezvoltat în anul 2012, în două etape, prima sesiune implementându-se în perioada martie-aprilie, iar cea de-a doua sesiune, în iunie-iulie.

KRUK International a avut plăcerea să fie partenerul Şcolii de Valori în implementarea modului „Bani de buzunar”, parte a programului GROW în România. Anul trecut, pentru cel de-al doilea an consecutiv, programul GROW, laureat naţional reprezentând România, a primit distincţia Premiul European Charlemagne pentru Tineret, conferită de Parlamentul European şi de Fundaţia Premiului Internaţional Charlemagne din Aachen.

„Filozofia Grupului nostru se bazează pe dezvoltarea de programe de cercetare şi educaţionale care să ne dea posibilitatea să oferim cele mai bune soluţii persoanelor cu datorii, pentru a-i ajuta să-şi rezolve problemele financiare. Ne axăm pe transmiterea către publicul larg a cunoştinţelor care vor ajuta persoanele cu datorii să înţeleagă problemele financiare cu care se pot confrunta la un moment dat. Un stil de viaţă echilibrat şi înţelegerea mecanismelor economice simple sunt ingredientele unei vieţi fără datorii”, a declarat Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK International.

 

About KRUK International

KRUK International S.R.L. was established in 2007 by the KRUK Group – the leader of receivables management in Poland. The company specializes in comprehensive management of mass receivables. It works both with the finance sector and with institutional clients. KRUK International manages the receivables of banks, insurance companies, leasing companies, fixed line and mobile telephone operators and FMCG companies. It is also an active player on the debt purchasing market.

         

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.