Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum arată voluntariatul cu IMPACT în România

0

Din colaborarea Fundaţia Noi Orizonturi – Creionetica rezultă cel mai nou video de prezentare a programului de voluntariat IMPACT, în cadrul căruia sunt implicaţi aproape 3000 de elevi şi 400 de profesori ce rezolvă probleme din jurul lor, prin proiecte gândite de elevi pentru a-şi ajuta comunităţile.

Materialul video prezintă rezultatele pe care le are programul IMPACT şi efectele lui asupra tinerilor din România. Practic, cu IMPACT, adolescenţii se antrenează să devină adulţi responsabili şi implicaţi civic. Anual, ei realizează în cadrul programului IMPACT peste 200 de proiecte, printre care se numără acţiuni de strângeri de fonduri pentru copii bolnavi sau familii nevoiaşe sau colaborări cu autorităţile locale.

În Valea Jiului, elevii voluntari IMPACT au convins comunitatea să doneze lemne pentru oameni nevoiaşi.

În Valea Jiului, elevii voluntari IMPACT au convins comunitatea să doneze lemne pentru oameni nevoiaşi.

„Prima mea experienţă în IMPACT mi-a dat sentimentul de dragoste la prima vedere. De-a lungul călătoriei mele cu IMPACT, am învăţat multe despre mine şi cei din jur. IMPACT m-a scos din zona de comfort. Mulţumesc!”, Elisa, 17 ani, Lupeni – Valea Jiului.

Videoul ce prezintă voluntariatul cu IMPACT îl duce pe spectator în lumea lui Tudor, un tânăr din România care apreciază şi susţine iniţiativele adolescenţilor de a face bine în jurul lor. Acest video poate fi vizionat aici.

Fundatia Noi Orizonturi - Creionetica - Video IMPACT

„Colaborarea cu Fundația Noi Orizonturi nu este deloc întâmplătoare. Agenția noastră de creație și producție video, Creionetica, crede în publicitatea responsabilă care pariază pe o societate echilibrată economic, social și în raport cu natura.

Programul IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi contribuie la acest echilibru fragil, prin educație și implicare în comunitate. Și nu orice fel de educație, ci cu metode nonformale care ne dau un refresh la modul nostru de gândire. IMPACT ghidează viitoarele generații către nişte cetățeni responsabili.

Că ar fi sau nu inovator, nu o spunem noi, ci simplul fapt că programul a luat amploare la nivel internațional și a fost preluat de alte 10 țări drept bună practică.”, spune Cristina Bucureci (Manager Creionetica)

Materialul video de prezentare a programului IMPACT a fost realizat în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!” – Proiect finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Echipa implicată în realizarea materialului video:
Client – Raluca Furtună (Responsabil PR şi Comunicare), Andreea Băltăreţu (Manager Proiect), Anca Gaidoş (Director Operaţional)

Agenţie – Cristina Bucureci (Manager Creionetica), Andrei Bucureci (Art Director), Liviu Runcan (Audio, video animation, Producer, Narcis Axinte (Voice Over)

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.