Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a luat naștere ideea primului tren turistic din România, Transilvania Train

0

Interviu Romania Pozitiva cu Cristi Pitulice, unul dintre cei 4 fondatori ai proiectului Transilvania Train si managing partner Globe 365, agenție de travel.

1

Ce este proiectul Transilvania Train si cum v-a venit ideea acestuia?

Transilvania Train este primul tren  turistic ce va opera în România.  Timp de 4 zile, în perioada 31 august – 4 septembrie, cu acest tren vom explora partea de sud a Transilvaniei, vom descoperi tradițiile locale, dar și o mulțime de oameni care dau Transilvaniei un nou suflu si îi construiesc o nouă imagine. Ideea ne-a venit în toamna anului trecut când ne-am gândit pe de o parte să exploatăm o slăbiciune infrastructurii de căi ferate, și anume viteză mică cu care circulă trenurile în România și pe de altă parte să aducem în peisajul turistic românesc o experiență absolut inedită: o călătorie de plăcere cu trenul.

Care este publicul țintă al proiectului?

Nu avem un public țintă anume. În acest moment avem pasageri de la 7 la 70 de ani, atât români cât și străini.

Transilvania Train este o călătorie inedită, un mix de aventură, cunoaștere, relaxare și socializare. Sunt niste elemente pe care nu il poti experimenta într-o vacanță pe litoral, de exemplu. Pasagerii sunt în general persoane dinamice, indiferent de vârstă, cu  experiente solide în materie de călătorii, sau persoane dornice să experimenteze turismul în alt fel.  Pe acest tip de proiecte, publicul se filtrează singur.

Care sunt punctele forte ale acestui concept turistic? Prin ce anume convingenți un pasionat de călătorii să participe?

Ineditul este unul dintre conceptele de bază ale Transilvania Train. Faptul că pleacă o singură dată pe ani cu un număr limitat de pasageri, transformă, sau mai bine zis, trimite acest pachet turistic în sfera evenimentelor.  Apoi modalitatea de  abordare a clălătoriei este originală. Folosim vagoane bar bistro de la CFR Călători, tocmai pentru ca pasagerii să poată socializa și interactiona încă de la prima întâlnire. Programul este echilibrat și dinamic, în fiecare zi vom avea o mulțime de activități unice, activități ce ne vor purta prin diversitatea cultuală a Transilvaniei. Transilvania Train, pe lângă faptul că aduce la un loc, într-un mod inedit o mulțime de oameni, acest pachet aduce în prim plan și câteva elemente cutlurale rare ale Transililvaniei – cum ar fi concertele de orgă.

Câte persoane s-au înscris până acum, Ce fel de clienti aveti, de unde vin?

La jumătatea lunii iunie, cu două luni și jumătate înainte de proiect, gradul de ocupare era de 50%. Pasagerii sunt preponderent din România deoarce pentru prima ediție acesta a fost trargetul nostru. Românii sunt invitați să își vadă țara cu alți ochi, să experimenteze România într-un alt fel.  Aici, ca o mică paranteză, avem și o urmă de regret, pentru că în acest moment în România sunt câteva programe cultural-turistice la un nivel foarte înalt calitativ și cu prețuri foarte bune și foarte apreciate de străini, dar care, din păcate, sunt încă foarte puțin accesate de români.

Ce condiții asigură trenul și ce anume este inclus în prețul călătoriei?

Transilvania Train, ediția 2017,  are în componență trei vagoane bar-bistro de la CFR Călători. Aceste vagoane au 46 de locuri și un bar în capătul vagonului. Conceptul este unul all-inclusive. În tarif am inclus totul: de la cazare și masă, până la workshopuri  și suveniruri.

Considerați că publicul român nu este pregatit pentru un astfel de proiect?

Există un nucleu suficient de mare de români care să pună acest concept în mișcare. Sunt numeroși oameni, români,  care înțeleg conceptul și sunt dispuși să plătească prețul acestei experiențe unice. Feedback-ul pe care l-am primit din piață a fost peste așteptări. Și mulțumim cu această ocazie tuturor celor care au apreciat conceptul și care au avut o vorbă bună la adresa lui și sperăm să le spunem “Bine ati venit la bord!” cât mai curând!

Unde putem găsi informații despre program, despre activitățile incluse și prețuri?

Toate detaliile despre traseu, program, activităț și workshop-uri, prețuri sunt disponibile pe website-ul proiectului, www.transilvania-train.com și pe pagina de facebook, pe www.facebook.com/transilvaniatrain.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.