Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Cum a fost prima zi a festivalului PLAI @ Timișoara? Ce urmeză?

0

Festivalul PLAI, ediția X – prima zi a festivalului (11 – 13 septembrie 2015)

Ediția aniversară din acest an a Festivalului PLAI a debutat, așa cum era de așteptat, cu o mulțime de surprize plăcute pentru toți cei care au călcat pragul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. O structură din lemn – ridicată în 10 zile -, realizată de Edukube, a întâmpinat (și impresionat) vizitatorii, în timp ce Amococo – Luminariumul celor de la Architects of Air – i-a relaxat pe toți cei care au dorit să-i calce pragul și să se lase uimiți de mixul de sunet și culoare.

În prima zi, porțile Muzeului s-au deschis de la ora 16:00. Chiar înainte de a face primii pași, înăuntru s-a putut simți atmosfera PLAI, acel sentiment de bine și de relaxare deja atât de familiar celor care au luat parte, și în alți ani, la festivalul timișorean.

Păstrând tradiția celor nouă ediții, și în acest an, fiecare persoană în parte a avut șansa de a trăi PLAI după bunul său plac: fie în zonele de relaxare, fie la un spectacol de teatru, la un concert surpriză sau la afterparty.

Casa Filmelor Ceau, Cinema! le-a oferit două proiecții de mare excepție celor prezenți: „Aferim”, în regia lui Radu Jude, propunerea României la Oscar 2016 și ”Afterlife”, în regia lui Virag Zomboracz, care a primit Premiul Publicului Ceau, Cinema!.

Și scena Antagon s-a bucurat de numeroși spectatori și i-a primit cu cădură pe Lightwave Theatre Company, din București, cu al lor mult așteptat spectacol ”Iubitafizica”, un spectacol complex, cu șapte păpuși în mărime naturală, patru tipuri de mânuire, bazat pe cartea cu același nume scrisă de Iulian Tănase.

Pe scena principală, seara a fost deschisa de Argatu, artist devenit cunoscut datorită apariției sale în cadrul proiectului Subcarpați, pe volumul doi al seriei Culese din cartier. Mai bine de o mie de oameni au fost în fața scenei, primindu-l cu entuziasm pe rezidentul celei de-a zecea ediții PLAI Festival.

Everlast (Erik Francis Schrody), headliner-ul mult așteptat al primei seri, s-a bucurat de aplauzele și uralele celor care au venit la festival pentru prima seară de suprize marca PLAI. Cei prezenți au apreciat rock-ul curat de pe scena Muzeului Satului Bănățean, Everlast susținând un recital fermecător mai bine de 90 de minute. Artistul, cunoscut atât ca lider al fostei trupe de rap House of Pain, cât și în urma colaborării cu Carlos Santana pentru albumul Supernatural, a declarat într-un interviu că nu-și pune cântecele pe hârtie. „Atunci cand fac asta simt că melodia își pierde tot farmecul”.

Afterparty-ul a fost asigurat de Sabotage, spectatorii PLAI încheind prima seară de voie bună pe ritmurile lui K-LU, Jubei, Congo Natty ft. Congo Dubz, Nãnci & Phoebe și Mighty Boogie.

Prima seară PLAI X a adus la Muzeul Satului Bănățean aproximativ 3.500 de oameni, de la deschiderea porților până la sosirea zorilor.

Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 50 de lei şi se poate achiţiona de la casa de bilete situată în faţa intrării de la Muzeul Satului Bănăţean.

MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN ARE CAPACITATE LIMITATĂ. Vă rugăm să cumpărați biletele din timp.
Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival
Festivalul PLAI 2015 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Raiffeisen Bank, Continental, Accenture, Draxlmaier, Kathrein, Aqua Carpatica, Institutul Francez Timișoara, Digi Mobil, Elba, Sar Security
DSC_5869

DSC_5870

DSC_5919

DSC_5938

DSC_5954

SBA_7932

SBA_7933

SBA_7935

SBA_7940

SBA_7952

SBA_7977

SBA_7994

PLAI, foarte pe scurt:
– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari.
– primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.
-câștigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din Romania; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering și Angela Merkel)
– câștigator al premiului 1 al Galei Societății Civile 2009 la secțiunea Artă și Cultura.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.