Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Gala Persoanelor cu dizabilitati „Angajeaza Abilitatea?

0

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania au organizat in data de 16 noiembrie 2010, in Studioul 3 al TVR, Gala Persoanelor cu dizabilitati „Angajeaza Abilitatea!”.

Evenimentul, moderat de Catalin Stefanescu, a oferit un spatiu public de intalnire pentru peste 200 de persoane cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass media.

Gala Persoanelor cu Dizabilitati a adus in lumina reflectoarelor potentialul romanilor dezavantajati. Ei pot oferi societatii in care traiesc creativitatea, talentul, studiile si experientele lor. Nu i-am uitat nici pe cei care au avut forta sa treaca peste propriile stereotipuri si i-au angajat. Si nici pe cei care au adus aceste persoane in spatiul public, prin accesibilizari corecte, prin articole sau emisiuni, pornind de la abilitatile lor, de la ceea ce pot face ei pentru societate.
In cadrul Galei au fost decernate premiile pentru cele patru categorii ale competitiei care s-a desfasurat in luna octombrie. Castigatorii au fost desemnati printr-o formula de calcul in care votului juriului a avut o pondere de 70%, iar votul publicului, de 30%.

Premiile

Categoria „Promoveaza abilitatea”

Premiul cel mare s-a acordat ziaristei Oana Dan, de la Evenimentul zilei pentru curajul cu care a promovat, in contextul unei prese prea putin interesate de izbanzi, efortul oamenilor cu dizabilitati de a fi acceptati ca oameni cu abilitati. Oana Dan a publicat o serie de articole in cadrul unei campanii dedicate istoriilor de succes ale acestor persoane.
La aceeasi categorie, premiul de popularitate a fost castigat de ziarista Adriana Dolcianu Marascu, care sustine cauza persoanelor cu dizabilitati de 15 ani, prin emisiunea „In rand cu lumea”, difuzata la postul public Radio Timisoara.

Categoria „Porti deschise”

Pentru ca stie cel mai bine care e valoarea libertatii si pentru ca a avut grija ca dizabilitatea sa nu se transforme intr-o a doua inchisoare, premiul acestei categorii a fost acordat Administratiei Nationale a Penitenciarelor. „Portile deschise” din spatele celor inchise inseamna 75 de rampe de acces si servicii de consiliere psihosociala de care au beneficiat peste 100 de detinuti cu vulnerabilitati.

Categoria „Angajatorii abilitatii”

Pentru ca au inteles ca investitia in dizabilitate poate fi profitabila si pentru ca au fost creative in implementarea acestui concept, premiul „Angajatorii abilitatii” a fost acordat ex aequo: Unitatii protejate Nicosmail 2007 – pentru ca toti cei patru angajati ai sai sunt persoane cu dizabilitati si pentru ca a reusit sa ajute peste 100 de copii si tineri cu dizabilitati sa se integreze in viata comunitatii si Societatii Comerciale Alfaro Security pentru ca si-a deschis nu doar portile ci si mintea pentru a descoperi ca si persoanele cu dizabilitati au ce face intr-o firma de protectie si paza.

Categoria „Oameni cu desavarsire”

Acest premiu nu se atribuie unui castigator in fata celorlalti candidati; el se acorda pentru cel mai convingator ambasador al optimismului atat in lumea persoanelor cu abilitati, cat si in comunitatea celor fara dizabilitati.
A castigat premiul „Oameni cu desavarsire” Vladut Stamate, elevul care se pregateste pentru o cariera de medic homeopat, este un apreciat bucatar amator si a incheiat clasa a 5-a cu media 9,89; Vladut are 13 ani si i-a convins pe colegii si pe profesorii sai dar si pe parintii unor copii cu dizabilitati ca un pusti afectat de tetrapareza spastica isi poate cuceri viitorul intre oameni cu sau fara dizabilitati.

Festivitatea de premiere din cadrul Galei Persoanelor cu dizabilitati va putea fi vizionata sambata, 27 noiembrie, ora 14.20 la postul TVR 1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.