Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Festivalul de Muzica Cristian?

1

Sambata, 4 aprilie 2015, la Biserica Evanghelica din Cristian in prezenta a peste 400 de iubitori ai muzicii clasice, multi veniti din tinuturi apropiate sau din strainatate, s-a desfasurat Festivalul de Muzica Cristian, editia II-a, prima parte,  urmand ca sambata 11 iulie sa aiba loc a doua parte. Intre oaspetii Festivalului s-au aflat: muzicologul Ilarion Ionescu-Galati, regizoarea Ada Vertan, jurnalista Anca Lapusneanu, realizatorul Catalin Maximiuc si reporterul Daniel Magureanu.

Corul de Camera Astra sub bagheta dirijorului Ioan Oarcea a interpretat lucrari de muzica religioasa semnate intre altii de Rachmaninov, Muzicescu, Ott, Viadana iar Orchestra Camerata Neustadt sub directia lui Radu Hamzea(Bilbao) a delectat publicul cu Anotimpurile lui Vivaldi, solista Liliana Lazar-vioara.

c17 ORGA

Foto Orga neogotica

O veste buna pentru iubitorii muzicii. Orga va intra in reparatie capitala in perioada urmatoare, costurile de aproximativ 40.000 de euro fiind suportate din bugetul Primariei Cristian. 

In incheierea Festivalului emotia ce a cuprins auditoriul a fost maxima ascultand lucrarea corala “Aleluia” scrisa de G. F. Handel in interpretarea reunita a Corului si Cameratei, sub bagheta celor doi dirijori.

Desi temperatura ambientala era de numai 2 grade publicul a fost infierbantat de festinul musical oferit. Un grup de 11 jurnalisti veniti din Bucuresti cu un autocar pus la dispozitie de Primaria Cristian au apreciat muzica, gastronomia si arhitectura locala dar si ospitalitatea cristolovenilor.

Gazde primitoare au fost primarul comunei Cristian, Dragos Serafim si viceprimarul Octavian Buta care au organizat la finalul concertului o receptie fastuoasa pentru artisti si invitati.

c16

Foto  Camerata Neustadt

Inițiator și organizator a fost Paul Hamsea, profesor de muzică în Germania cu studii universitare la București și Heidelberg. La finalul concertului ne-a declarat: „Festivalul si-a atins scopul, acela de emulare a vieții muzicale, cultural-artistice din Țara Bârsei și a tuturor iubitorilor de muzică elevată. A fost organizat în parteneriat cu Biserica Evanghelică și Primăria comunei Cristian. Va asteptam si in data de 11 iulie 2015 cand va avea loc partea a doua a Festivalului. Cristian, comuna mea natala, a devenit punct de reper pe harta muzicala a Romaniei si sper ca-l vom avea oaspete in calitate de invitat special pe Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.