Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Automotive Forum România?

0

Prima editie a evenimentului Automotive Forum România (Timisoara, 2014) s-a incheiat, si s-a dovedit un real succes, particpantii exprimandu-si parerea ca era nevoie de un astfel de eveniment in Romania, si interesul pentru editia urmatoare.

Desfasurat pe parcursul a doua zile, a reunit un numar de 120 de participanti din 6 tari (Romania, Ungaria, Polonia, Serbia, Italia, Germania) – manageri provening din 70 de organizatii sau companii cu capital romanesc si strain, producatori de automobile (Renault Technologie Roumanie, Volkswagen), importante organizatii din domeniul autmotive (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, Automotive Cluster Serbia, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea din Pitesti), autoritati locale (Consiliul Judetean Timis, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis) si importante companii private din domeniu, furnizori de servicii pentu industrie.

1 2 3

Moderate de catre unul dintre cei mai importanti oameni de business romani, Marius Ghenea, conferintele si workshop-urile au fost sustinute de 30  importanti specialisti in domeniile lor, dintre care ii amintim pe cei mai cunoscuti publicului: Titu Bojin (Presedintele Consiliului Judetean Timis), Adrian Sandu (Consultant Executiv Acarom), Daiana Buzatu (Director- Directia Relatii Economice si Evenimente, CCIAT), Titi Aur, Adrian Marcu, Liviu Mihon, Ovidiu Palici, Bogdan Comanescu, Iulian Sorescu, Razvan Ogircin.

4 5Temele prezentarilor s-au impartit in economice si de afaceri („Industria auto din Romania, prezent si perspective“, „Misiunea asociației Automotive Cluster Serbia și rolul său în industrie, în parteneriat cu companii românești“. „Locul ocupat de România în producția europeană de automobile. Studiu 2013/2014. Previziuni 2015 – 2020“, „Provocări pentru dezvoltarea ecosistemului de afaceri în România“, „CCIAT – facilitator și furnizor de servicii innovative pentru domeniul automotive“), solutii si servicii pentru producatori („Materiale și Inovații pentru vehicule ușoare de azi și de mâine“, „Legislatia Muncii – Solutii practice“, „Combustibil pentru business: finantare, garantare, asigurare“, „Ajutorul de stat – o oportunitate de finanțare viabilă pentru proiecte de investiții în România“, „Performanță în sustenabilitatea conducerii, soluții software suport pentru industria automotiva – exemple de cazuri reale“, „Metode de Flexibilitate și reducere de costuri“, „Depozitarea deșeurilor din producție“), prezentari industriale specifice si practice („Metode moderne pentru studiul vibro-acustic cu aplicații în automobile“, „Condiția Maximului de Material în practică“, „VDA Field Failure Analysis – O abordare pragmatică“), management („Eficiența managerială. Imaginea personală a managerului. Leadership practic“, „Serviciul de ‘Onboarding’, ca parte a procesului de recrutare.“, „Coach-ingul oamenilor din subordine“, ); o sectiune aparte a prezentat „Instrumente de consolidare a strategiei de siguranță rutieră la nivel național“, „O mie de motive și automotive pentru promovarea vinului românesc“, „Promovarea și derularea de programe, mecanisme și activități de natură socială, culturală și educatională“.

O importanta si asteptata parte a evenimentului a constat in cele doua sesiuni de intalniri Business to Business, unde participantii au avut ocazia de a discuta in cadrul unor microintalniri private, programate , cu alte companii cu care erau interesati sa stabileasca contacte pentru identificarea de noi oportunitati de afaceri. Cele mai solicitate companii pentru intalniri au fost producatorii de automobile si componente.

Editia a doua va fi organizata in toamna anului viitor, iar detaliile vor fi disponibile incepand cu luna ianuarie 2015.

www.automotiveforumromania.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.