Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura și tainele pâinii

0

Russenart Communications și Gold Maya te invită să descoperi

”Cultura și tainele pâinii”

Russenart Communications și Gold Maya lansează campania de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”, un proiect dedicat promovării alimentului de bază al omenirii: Pâinea.

Campania se derulează online în perioada iunie 2014 – mai 2015 cu sprijinul a 40 de parteneri media. Pe parcursul campaniei vor fi identificate și transmise către presă informații despre obiceiurile românești legate de calendarul agrar și ortodox, combinate cu  obiceiuri precreștine și dacice, alături de activități de promovare, concursuri pentru blogeri și cititori etc.

În cadrul campaniei vor fi dezvoltate mai multe secțiuni: Tainele pâinii sau Pâinea în folclorul românesc (cu prezentarea mai multor tipuri de pâine și obiceiurile legate de împărțirea pâinii sau a colacilor, ritualuri populare pagâne și crestine etc.), Istoria pâinii (istoria apariției pâinii, proverbe despre pâine, moduri de preparare), Pâinea străină (tipuri de paine ale altor naționalități: naan, lipie etc.), Pâinea sfântă (momentele religioase și tipurile de pâine folosite – prescure, azimă – combinate cu simboluri și ritualuri), Rețetele de pâine (românești și străine), Poveștile pâinii (povestiri preluate din literatura românească și din alte literaturi), Concursuri pentru blogeri și cititori.

”Painea are un rol important în viața tăranului român și în tradițiile sale, astfel că pentru fiecare sărbătoare există tipuri de pâine specifice și obiceiuri diferite. De aceea, vom împărți campania în funcție de calendarul agricol și calendarul ortodox al țăranului roman, identificând principalele momente din viața culturală a satului, cu sărbătorile și obiceiurile cele mai importante, împărțite în funcție de cele 4 anotimpuri”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.

Campania ”Cultura și tainele pâinii” va începe cu sărbătorile de vară: Moșii de vara, Rusaliile, Sfinții mărunși, Sânzienele, Sânpetru de vară, Cricovii de vară, Sântilie, Propojaniile etc.

În cadrul activităților din perioada iunie-august vor fi identificate principalele obiceiuri ocazionate de fiecare sărbătoare și tipurile de pâine folosite (colaci, prescure, bradoși etc.) pentru a fi prezentate alături de modul de preparare.

paine2

Despre partener

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65.  Cu faina Gold Maya se pot pregati retete.

Despre organizator

Russenart Communications este o agenţie de comunicare înfiinţată în 2008 şi condusă de Larisa Toader, în calitate de Director Executiv. Compania se diferenţiază de celelalte agenţii de pe piaţa de comunicare românească prin câteva servicii unice: delegarea unor specialişti de relaţii publice seniori care işi desfaşoară activitatea de la biroul clientului pe o perioadă determinată, consultanţi specializaţi în promovarea start-up-urilor şi a brandurilor de lux, consultanţă în derularea proiectelor europene, workshop-uri aplicative.

Din 2010, compania a început derularea unor proiecte speciale, dedicate unui public avizat: Buticul de PR, Congresul Comunicatorilor, Luxury & Elegance, Târgul de Tradiţie, Cultură şi Manufactură Românească, proiectul de responsabilitate socială ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”, ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, ”Cultura și tainele pâinii”.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii” este derulată de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinită de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.