Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura, educatie, ONG / Programul „Explore the World” AIESEC!

0

Comunicat de presa. Studentii romani beneficiaza de experiente profesionale la nivel international
In perioada 8-28 Februarie, studentii romani sunt asteptati sa se inscrie in Programul de Internship-uri Internationale, “Explore the World Program”, pentru a beneficia de o experienta profesionala intr-un cadru international pe domeniile: marketing, management, finante, administrarea afacerilor, dar si educatie.

Programul este desfasurat de catre AIESEC Romania in parteneriat cu AIESEC in Germania, India, Turcia si China. Formularele de aplicare se pot completa online pe adresa www.aiesec.ro pana la 28 Februarie.
Programul se adreseaza studentilor cu profil economic, avand cunostinte in marketing, management, finante, administrarea afacerilor, dar si celor cu profil uman-predare in limbi straine, educatie. “Programul “Explore the World” a fost gandit pentru a oferi experiente intense, culturale si profesionale tinerilor cu potential din Romania,  dornici sa cunoasca lumea, sa investeasca in dezvoltarea lor si sa isi aduca contributia la dezvoltarea celor din jurul lor. “, afirma Vlad Fejer, Presedinte AIESEC Romania.
“Am prieteni din peste 20 de tari si am capatat mult mai multa experienta in marketing prin acest internship. Am decis sa plec in India pentru a experimenta o viata cat mai diferita , care m-a ajutat sa ma descopar pe mine intr-o cultura unica-aceea a orasului Ahmedabad, unde majoritatea locuitorilor este vegetariana, unde in luna octombrie sunt 30 de grade si oriunde ti-ai arunca privirea descoperi ceva unic si diferit”,  afirma, Mihaela Oprea (25), participant la Program.
Programul “Explore the World”  este rezultatul colaborarii dintre AIESEC Romania si alte 4 tari, din cele 107 in care exista AIESEC in lume, concretizandu-se prin 3 proiecte:

  • Proiectul “Change in Diversity” ofera studentilor, masteranzilor, dar si celor care au absolvit recent si au o experienta de minim 6 luni in domeniu, oportunitatea de a cunoaste mediul corporatist din India si Turcia si de a descoperi 2 dintre cele mai puternice culturi din lume. Internship-urile au o durata cuprinsa intre 6 si 12 luni, pe urmatoarele domenii: marketing, management, administrarea afacerilor, finante.
  • Proiectul “ Discover Deutschland” se adreseaza studentilor cu conditia ca acestia sa nu fie in anul terminal, insa avand acelasi profil economic. Durata internship-ului este de 6 luni si se deruleaza in colaborare cu companiile din Germania.
  • Al treilea Proiect din cadrul Programului “Explore the World”, sub numele “Learning to Understand” ofera studentilor in an terminal si celor care au absolvit recent studii de limbi straine si predare in limba engleza oportunitatea de a preda limba engleza elevilor din liceele din China pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Toate internship-urile din cadrul acestui Program sunt platite, acoperind cheltuielile de cazare, masa si transport, dar si alte cheltuieli suplimentare de trai pe perioada sederii in tara respectiva.
Pentru mai multe informatii si conditii de aplicare, studentii sunt invitati sa acceseze website-ul www.aiesec.ro .  Aplicarea la acest Program consta in completarea unui formular online pana la data de 28 Februarie, urmand apoi ca tinerii inscrisi sa treaca printr-un proces de selectie.
­AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international cu o istorie de 61 de ani de implicare activa in formarea tinerilor din toata lumea, reunind 35000 de membrii din 107 tari si teritorii. Scopul AIESEC este acela de a crea viitorii lideri ai societatii. In Romania, AIESEC exista de 19 ani in 13 orase, acestea fiind principalele centre universitare din tara: Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Timisoara, Targu Mures.

Contact:
Diana Zaharia
Vice Presedinte Comunicare, AIESEC Romania
Email: diana_zaharia@aiesec.ro
dyana.zaharia@gmail.com
tel: 0742 82 63 76

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.