Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cucuieții Maraton, un proiect dedicat pădurii

0

Asociaţia Creştem România Împreună anunţă cu entuziasm cel de-al doilea mare eveniment din 2016, după plantările ce s-au desfăşurat în primăvara anului în curs, în cadrul acţiunii Plantează în România, unde 5000 de voluntari au reușit în aproximativ 300 de acțiuni individuale, să planteze în jur de 160.000 de puieți. Aşadar, în data de 24 septembrie îi dăm bătaie pe coclauri şi explorăm pădurea din zona Piatra Craiului în ansamblul său, alergând voioşi la Cucuieţii Maraton. Totul sub stricta supraveghere a Gărzii de Mediu – Brașov și a RPLP Piatra Craiului Zărnești.

Şi nu ne adresăm doar celor mai activi dintre voi, ci ne dorim ca toţi pasionaţii de verde să vină cu noi în această minuantă călătorie, care se vrea nu doar o explorare a naturii, ci şi un îndemn la a lua parte din ceea ce noi numim Ora Verde, un demers prin care cei mici vor beneficia de educaţie verde în şcoli. Detalii vei găsi la faţa locului, acolo unde vom alerga şi vom participa împreună la o serie de seminarii teoretice şi practice, cât se poate de inedite.

unnamed (1)

Ce este Cucuieţii Maraton?

Cucuieții Maraton s-a concretizat din nevoia de a aduce o latură activă mișcării sociale „Plantează în România”. Credem în activitățile de weekend petrecute în aer liber, printre munți și văi, dealuri și câmpii. Ne place să hălăduim, să alergăm, să biciclim, să ne cățărăm, să plantăm, să ne antrenăm, și deci, ne dorim să te chemăm și pe tine alături de noi. Te provocăm la un concurs inedit, un maraton fără opreliști, cu trasee spectaculoase și care îți oferă posibilitatea să-ți dai frâu liber energiei. Poţi alerga la maraton, semimaraton, la cross sau îi poţi înscrie pe cei mici la cursa pentru copii.

De ce Cucuieţii Maraton?

Pentru că ne dorim să atragem atenția asupra situației reale din pădurile românești. Pentru că ne dorim ca toți românii să conștientizeze importanța arborilor în viața noastră și a viețuitoarelor din habitatele României. Pentru că țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană (ne clasăm astfel pe locul 13 în Europa și pe locul 10 în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor). Alergăm, câștigăm, educăm!

Cine este alături de noi?

Participă la acest eveniment 500 de alegători, zeci de voluntari, mulţi donatori, oameni faini care ne vor prezenta nişte proiecte inedite în cadrul seminariilor, sponsori (Aderro GP Energy, Popasul Craiului) şi toţi cei ce îşi doresc să ne cunoască. Mic teaser –  în cadrul programului, va avea loc şi o prezentare a proiectului Adoptă un ţăran.

Cum dai de noi?

Intră pe www.cucuietii.ro şi află unde anume alergăm, cum te poţi înscrie, ce câştigi, ce regulament propunem şi multe alte lucruri utile.

Te aşteptăm aşadar la Cucuieţii Maraton, un maraton dedicat naturii, o cursă care are ca scop atragerea atenției asupra exploatărilor forestiere din România. Alergăm împreună pentru pădurile României!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.