Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu o conferință nu faci primăvară, da’ cu 55 da!

0

 Bookland_-_Poster_general-01_(2)111

Primul val al Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution s-a încheiat cu succes, după parcurgerea a 12 orașe timp de patru luni, în care speakeri consacrați ca Andreea Marin, Rucsandra Hurezeanu, Andreea Raicu, Dana Săvuica, Mihaela Tatu, Florentina Opriș, Ovidiu Tender, Dragoș Anastasiu, Marius Ghenea, Florentin Banu, Vasile Calofir, Cristi Martin, Andi Vasluianu, Berti Barbera, Florin Chilian, Cezar Ouatu și alti peste 150 invitați speciali au venit să le vorbească liceenilor despre propriile povești de succes. Scopul speakerilor de a-i inspira să-și descopere vocația si să-și urmeze visurile a fost atins, unii dintre elevi alegându-și mentori cu ajutorul cărora să se orienteze în cariera.

Peste 7000 de liceeni din București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad și Timișoara au descoperit astfel soluții practice pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Sfaturile speakerilor, dar și experiențele lor povestite cu mult patos, au ridicat nu de puține ori sala în piciore și au trezit admirația copiilor. Una dintre cele mai apreciate personalități prezente la eveniment a fost actorul Vasile Calofir, care și-a spus povestea de viață – plecând de la un simplu muncitor în Gara de Nord, la actorul de succes de astăzi – iar Rucsandra Hurezeanu, proprietara unui mare brand de dermato-cosmetice din țară, le-a vorbit tinerilor despre cum a făcut posibilă dezvoltarea unui model de business mai puțin cunoscut pe piața din România. Tinerii au putut afla povești diferite, care să-i ajute să facă alegerile corecte pe viitor. Scriitoarea Anca Georgiana Drăgan a dezvăluit cum a ieșit învingătoare în lupta împotrivă drogurilor și i-a îndemnat pe copii să fie autentici, să nu facă compromisuri, iar actorul Andi Vasluianu le-a prezentat liceenilor drumul pe care l-a parcurs, lucrând ca tâmplar și vânzător la butic, pentru ca, în cele din urmă, să ajungă unul dintre cei mai buni actori.

Nimic din ceea ce nu obții în viață cu sufletul plin și cu pasiune nu e durabil. Poate pe moment vei avea o satisfacție, bucuria unui câștig minimal, vă asigur însă că lucrurile se pot schimba de atâtea ori și în atâtea direcții încât realmente s-ar putea să ajungi într-un punct să nu te mai recunoști și să nu mai știi cine ești și, dacă nu te-ai construit pe o bază solidă, la primul vânt mai fioros te poti trezi fără acoperiș”, a dezvăluit Andreea Marin.

Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru că Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, așa că eu nu pot să păstrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus și vouă, să nu treacă o zi fără să să vă gândiți la ceea ce vreți voi să fiți sau ceea ce deja sunteți dar nu vă dați seama”, i-a încurajat Vasile Calofir pe tineri.

Dacă vreți să fiți antreprenori,  motivația nu trebuie să fie dorința de a face bani, ci dorința de a face ceva, dorința de schimbare . Banii sunt doar rezultatul unei idei bine puse în practică. Trebuie să îți placă ce alegi să faci”, a mărturisit tânărul afacerist Lucian Todea.

Singura cheie spre succes este munca. Dacă ești la muncă și te uiți la ceas și te întrebi cât mai ai până se termină programul, schimbă-ți jobul. Dacă ești la școală și ești nerăbdător să se termine ora, spune-i profesorului tău să-și dea demisia. Nu diploma contează, ci ce știți să faceți practic. Distrați-vă, citiți, instruiți-vă și faceți practică!”, i-a sfatuit pe tineri Dragoș Anastasiu, unul dintre cei mai buni manageri din industria turismului.

 

Din dorința de a le arăta copiilor modul în care își pot începe și dezvolta singuri o afacere, într-una dintre cele cinci zile ale conferințelor din fiecare oraș, a fost inclusă o seară dedicată  antreprenoriatului, unde timp de două ore, membrii Romanian Business Leaders  și susținătorii proiectului “Vreau să fiu antreprenor” le-au vorbit tinerilor despre provocările mediului de afaceri și despre cât de greu e să fii „patron”.

În plus, ca o completare concretă, pregatită tinerilor cu scopul de a-i ajuta în viitoarea profesie, BookLand a lansat și platforma online www.inPractica.ro, prin care aceștia au acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

Conferințele BookLand Evolution își vor relua traseul din toamnă trecand prin alte 12 orașe, unde alte mii de liceeni vor avea ocazia să cunoască oameni care să-i inspire și să-i motiveze.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.

Parteneri media: UTV, TVR 2, Blitz TV, Bravo, Bravo Girl, Tango, Rol.ro, Historia, Teen Press, Avocat.net, Ziarul Ring, Kudika, Șapte Seri, BOOKiseala, Addox, Edu News, Sunt Părinte, Didactic.ro, Olimpiade, Teen Press, societatesicultura.ro și Bookaholic.

Despre BookLand

BookLand a luat naștere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană naţională, vizitând în 3 ani peste 40 oraşe şi fiind activ peste 600 zile. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe practice pentru tineri BookLand Evolution şi site-ul www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.