Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crucea Rosie pentru sprijinirea persoanelor afectate de ger sau inzapezire

0

INTERVENȚIILE CRUCII ROȘII ROMĂNE PENTRU SPRIJINIREA PERSOANELOR AFECTATE DE GER SAU ÎNZĂPEZIRI

Crucea Roșie Română vine în sprijinul persoanelor afectate de condițiile meteorologice extreme din ultima perioadă. 700 de pachete cu alimente greu perisabile (mălai,făină, orez,conserve de carne, etc.) în greutate totală de 8400 kg au fost trimise din depozitul central al Crucii Roșii Române către zone afectate de condițiile meteo nefavorbile din județele: Bacău, Brăila, Buzău, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Vrancea.
crucea rosie

Aceste pachete, cântărind 12 kg. fiecare, vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roșii persoanelor cu venituri reduse, în principal familiilor cu mulți copii sau persoanelor în vârstă nedeplasabile.

În perioada 16 – 22 ianuarie 2016, Crucea Roșie Română a desfășurat prin filialele sale mai multe acțiuni de sprijin pentru persoanele afectate de înzăpeziri sau ger:

– în județele Brăila, Giurgiu și Harghita voluntarii Crucii Roșii au distribuit ceai cald persoanelor aflate în mijloace de transport blocate în trafic din cauza viscolului;

– în județul Vrancea, filiala de Cruce Roșie asigură adăpost de noapte pentru oamenii străzii, hrană caldă, servicii de igienă și consiliere psihosocială. Capacitatea acestui adapost a fost marită de la 46 la 60 de locuri în ultima perioadă.

– în județul Olt, voluntarii filialei de Cruce Roșie asigură sprijin pentru persoanele în vârstă sau nedeplasabile acoperind activitățile urgente care implică deplasarea in afara locuinței: aprovizionare cu produse de strictă necesitate (alimente, medicamente) plata unor facturi.

– în județul Dambovița, în urma situației critice create în orașul Pucioasa și patru localități limitrofe, prin oprirea de la consum a apei potabile din cauza riscului de contaminare microbiologică, filiala de Cruce Roșie a asigurat populației afectate peste 13 000 de litri de apa potabilă îmbuteliată.

În continuare, Crucea Roșie Română este pregătită de intervină de urgență în sprijinul persoanelor afectate, în funcție de nevoile identificate de autoritățile locale sau semnalate direct de persoanele aflate în dificultate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.