Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CROS CAMP 2014 – Soluții pentru stiluri de viață armonioase

0

Asociația CROS (Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești) lansează proiectul “CROS Camp 2014 – Soluții pentru stiluri de viață armonioase” ce se adresează liderilor de organizații studențești, tinerilor profesioniști și angajatorilor din România. CROS Camp 2014 este un seminar de 6 zile care începe pe 9 iulie și își propune să aducă la aceeași masă și să promoveze dialogul structurat, deschis și colaborarea între participanți, pentru a genera soluții practice privind relevanța educatiei superioare asupra unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor.

525632_236235063150873_1681124604_n

CROS Camp 2014 urmărește sa ducă la:

·         Creșterea gradului de conștientizare asupra vulnerabilității tiparelor de viață după care tinerii din România se ghidează în prezent, în context european, economic și social, de către participanții la dialog, în cadrul seminarului;

·         Identificarea oportunităților de influențare pozitivă înspre construirea de stiluri de viață armonioase ale tinerilor, pe care le are educația dezvoltată în cadrul mediului asociativ studențesc și de tineret, de către participanții la dialog, în cadrul seminarului;

·         Formularea de soluții de dezvoltare – cooperare trans-sectorială între mediul asociativ studențesc și de tineret și ceilalți parteneri la dialog (universități, companii, autorități publice și formatori de tineret), pentru construirea de stiluri de viață armonioase ale tinerilor,  în cadrul seminarului.

Camp-ul este un proiect anual al Centrului de Resurse pentru Organizații Studențești, menit să sprijine creșterea impactului organizațiilor studențești în societate, reunind atât tineri lideri ai acestor organizații, cât și reprezentanți ai societății civile, experți din mediul privat și din domeniului politicilor publice, la nivel național și european. Proiectul urmărește de asemenea dezvoltarea de abilități și competențe ale participanților pe următoarele domenii profesionale: Resurse Umane, Comunicare, Leadership și Management.

Cele 5 zile tematice sunt structurate astfel:

1.      Relating – o zi tematică dedicată cunoașterii și networkingului între participanți și invitați.

2.      Learning – o zi dedicată cunoașterii, inspirației și învățării organizată sub formă de prelegeri, ateliere și discuții libere.

3.      Playing – urmărește folosirea jocului ca modalitate de învățare, de sporire a creativității și a motivației intrinseci.

4.      Sharing – promovează atitudinea colaborativă și schimbul de bune practici în dezvoltarea mediului asociativ studențesc.

5.      Dreaming – ultima zi de seminar, asociată atitudinii de visare, va fi una de proiectare și planificare, de reflecție, sinteză și perspectivă.

Proiectul “CROS Camp 2014 – Soluții pentru stiluri de viață armonioase” este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.”

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul proiectulu: http://camp.universitateaalternativa.ro/.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.