Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Critical Mass – evenimentul-manifest al bicicliștilor a ajuns și în Sibiu

0

Critical Mass, evenimentul-manifest ce are loc la nivel global și reprezintă vocea a milioane de bicicliști care își cer dreptul la infrastructură urbană, respect și siguranță în trafic a ajuns și în Sibiu.

Vineri, 29 iunie, de la ora 18:30, bicicliștii sibieni sunt așteptați în stația de autobus de lângă Bazinul Olimbia (Bulevardul Victoriei) pentru a parcurge împreună un marș pașnic, pe principalele bulevarde din centrul orașului.

După cum spun organizatorii, necesitatea unui astfel de manifest în Sibiu s-a născut din mai multe motive: calitatea pistelor de biciclete, nerespectarea acestora de către conducătorii auto și folosirea lor pe post de parcare, promovarea siguranței în trafic și necesitatea creșterii awareness-ului șoferilor cu privire la prezența bicicliștilor în trafic.

Critical Mass este un eveniment pașnic, o celebrare a comunității sibiene care folosește mijloace de transport alternativ (biciclete, trotinete, skateboards, longboards).

Pentru a evita accidentele de orice fel, cât și pentru a transmite eficient mesajul manifestului, acela că strada nu este doar a mașinilor, e importantă atitudinea pozitivă față de toți participanții la trafic, respectarea normelor de circulație impuse de legislația în vigoare, dar și echiparea corectă a bicicletelor / vehiculelor.

Pentru mai multe informații despre manifest și traseu, accesați pagina de Facebook a comunității: www.facebook.com/criticalmasssb.

*Eveniment organizat cu acordul Primăriei Municipiului Sibiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.