Crestere de 1,7%?

0

Economist Intelligence Unit (EIU) estimează pentru România o creștere economică de 1,7%, dar care se va accelera în 2012. Institutul avertizează însă că rezistenţa la măsurile de austeritate ar putea crea instabilitate.

Produsul intern brut al României a fost în trimestrul al doilea, în termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu primul trimestru şi cu 0,3% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2010 (date ajustate sezonier). Pentru anul în curs Guvernul anticipează o creştere economică de 1,5%.

EIU a publicat noi estimări privind perspectivele economiei mondiale, scrie mediafax.ro

Pentru categoria noilor state membre ale Uniunii Europene, respectiv România, Bulgaria, Ciprus, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia (exclusiv Malta), EIU anticipează pentru acest an o creştere economică de 3,2%, prognoză îmbunătăţită de la nivelul de 2,8% estimat în ianuarie, urmată de un avans de 3,4% în 2012.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează