Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crește interesul pentru soluții educaționale digitale

0

Crește interesul pentru soluții educaționale digitale

Adservio a înregistrat anul trecut afaceri în creștere cu 61% față de 2015

Adservio, platforma românească digitală pentru management educațional, anunță bilanțul pentru 2016 și noutățile la care va lucra în 2017, pentru optimizarea platformei. Astfel, în 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 835.000 lei, în creștere cu 61% față de 2015.

Alexandru HOLICOV_ fondator Adservio

Printre factorii care au stat la baza creșterii cu peste 60% a afacerii se numără interesul crescut al părinților, elevilor și profesorilor pentru soluțiile digitale și creșterea numărului de orașe în care platforma Adservio este utilizată. Cele mai multe parteneriate au fost încheiate cu școli din orașele mari ale țării, ca București și Iași, dar și cu școli din orașe mai mici cum ar fi Focșani.

Noutățile anului 2016

În 2016, Adservio a încheiat un parteneriat cu Telekom România, în urma căruia școlile au fost dotate cu tablete și internet 4G. Astfel, accesul elevilor și al profesorilor la informații școlare actualizate a fost îmbunătățit și ușurat considerabil. În aceste unități de învățământ s-au înregistrat cu până la 63% mai puține absențe, a crescut media pe unitate școlară, iar la testările naționale s-au înregistrat rezultate îmbunătățite.

Printre noutățile anului trecut se numără și integrarea partenerului Neuron English în platformă, parteneriat care le permite elevilor și părinților să învețe limba engleză în sistem intensiv, direct din contul personal.

De asemenea, în anul anterior, au fost organizate traininguri cu profesorii și elevii despre necesitatea introducerii tehnologiei în școli și utilizarea ei.

Strategia Adservio pentru 2017

Obiectivul major al Adservio este extinderea și implementarea platformei la nivel național. „Datorită parteneriatului cu Telekom, mizăm pe o extindere accelerată la nivel național, începând cu mediul urban, și creșteri ale cifrei de afaceri cu minim 40%. Ne bucură foarte mult feedbackul pe care îl primim de la profesori, părinți și elevi. Urmează un an plin în care vom îmbunătăți soluția în puncte cheie și ne dorim să ajungem în cât mai multe orașe, pentru a ușura procesul educațional“, a declarat Alexandru Holicov, fondatorul Adservio.

Adservio își propune să extindă numărul de școli partenere din România și din Europa. Vizează Iași, București, Timișoara, Cluj, Buzău și Focșani, dar și Republica Moldova, unde sunt avute în vedere școlile din Chișinău. În Europa, sunt vizate țări ca Germania, Marea Britanie și Spania. Implementarea platformei este concentrată pe școli generale și licee, dar și pe grădinițe, unități pentru care Adservio a lansat recent noi funcționalități. De asemenea, sunt anunțate și o serie de noutăți în ceea ce privește optimizarea proceselor de utilizare a platformei.

În ceea ce privește platforma, va fi îmbunătățit modul de realizare a rapoartelor – vor putea fi realizate formulare de feedback pentru părinți -, vor fi disponibile grupuri de discuție, iar secțiunea „Admitere“ (disponibilă pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a ) oferă deja o bază de date actualizată și diversificată de facultăți din care elevii pot alege.

De asemenea, este prevăzut în plan un set de îmbunătățiri la secțiunea „Teme“ – regândită pentru ca profesorii să poată atribui teme elevilor cu un termen limită pentru trimiterea rezolvării – și „Fișiere“ – reorganizată pentru a permite crearea de foldere, dar și organizarea, și distribuirea fișierelor chiar și cu cei care nu au un cont. Iar în modulul „Conduită“ fiecare profesor poate acorda unui elev o „Abatere“ sau o „Recompensă“. Acestea se cumulează și sunt vizibile de toți profesorii școlii, de elevi și părinți. Poate fi activat gratuit, la cerere.

Din acest an școlar, aplicația Adservio este, în întregime, disponibilă și în limba engleză.

Printre planurile anului în curs se numără și colaborarea mai strânsă cu ONG-uri și fundații pe teme de educație. De altfel, din acest an, Adservio susține, cu o bursă de performanță de 2.200 lei pe an, oferită prin Fondul de Burse al Fundației Comunitare Iași, un elev de clasa a X-a, olimpic la șah și informatică.

Nu în ultimul rând, opțiunea Office 365 de la Microsoft le va permite tuturor utilizatorilor să vizualizez fișiere Word, Excel sau Powerpoint, fără a mai fi nevoiți să le salveze pe calculator. Desigur, elevii și profesorii pot lucra în același timp pe fișiere.

Despre Adservio

Creat în 2008 și implementat în peste 40 unităţi școlare din Romȃnia, Adservio, este o platformă de management educaţional care transparetizează procesul de învățare şi îmbunătăţeşte rezultatele școlare ale elevilor, aducȃnd beneficii atȃt pentru unitatea de învăţămȃnt, directori și secretari, pentru profesori, învăţători și diriginţi, dar și pentru părinţi.

Adservio oferă acces la catalog digital, informaţii şcolare complexe, atât utilizatorilor din țară, cât și celor din străinătate. Platforma poate fi accesată de pe orice device: desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil. Adservio a implementat o comunicare modernă și prietenoasă între toate părţile implicate în procesul educaţional: elevi, profesori și părinţi, a ajutat la reducerea absenteismului în școlile utilizatoare cu peste 63% și a ajutat la creșterea promovabilității la evaluările naţionale pentru școlile utilizatoare.

Pentru detalii, accesați pagina de facebook, vizitați site-ul sau contul de youtube.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.