Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crede în bine! Arbitrează-le destinul! O campanie de prevenire a abandonului şcolar prin sport!

0

În România, în fiecare an școlar, 17% dintre elevii români abandonează cursurile. Cifrele sunt alarmante dacă ţinem cont că 280.000 de elevi nu sunt cuprinși într-o formă de învățământ. Acest lucru arată că în sistemul de învăţământ românesc intră, într-un an, mai puțini copii decât cei care renunță la şcoală. Dorind să vină în ajutorul elevilor cu vârste între 6 şi 14 ani, care trăiesc în condiţii defavorizate și cu risc de abandon școlar, Prima TV şi Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor desfășoară începând cu 10 aprilie campania socială – Crede in bine! Arbitrează-le destinul!

ArbitreazaDestinul

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) a pus în practică acest proiect, al Şcolii Sociale Sportive începând cu anul 2012. În acest moment, 45 de copii greu încercați au învățat în cadrul acestui program care are la baza metodologia Fundației Real Madrid ce înseamnă motivația, spiritul de echipă, fair-play-ul, autostima, autonomia, respectul și pasiunea pentru activitatea desfășurată. Copiii au găsit la antrenamentele din Școala Socială Sportivă persoane care le redau încrederea în sine, le susțin speranța și îi conving că prin școală și educație vor avea o șansă în viață,

Programul Școlii Sociale Sportive se dorește a fi extins şi în alte zone din Capitală şi din ţară având în vedere că sportul este o resursă valoroasă de recuperare, adaptare, integrare, comunicare şi dezvoltare pentru toți copiii din medii cu mari amenințări. “Noi privim fiecare copil ca pe o valoare unică. Privim calităţile şi talentele lui, nu ne concentrăm doar pe problemele pe care le are. Sunt copii cu reale calităţi, iar mulţi dintre ei au rezultate foarte bune şi la şcoală, nu doar pe terenul de fotbal. Îi ajutăm cu metodologia oferită de Fundaţia Real Madrid, care este una din cele mai importante organizaţii din lume. Fiecare dintre ei merită o şansă!”, a precizat Simona Carobene, directorul executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor.

Campania desfăşurată de Prima TV va prezenta în fiecare duminică, de la ora 18.00, la principalul jurnal Focus, cazurile mai multor copii din cadrul Școlii Sociale Sportive. Acești copii merită o șansă la o viață mai bună! Implică-te și TU donând 2 euro prin sms la 8834 (până pe 15 mai) sau direct în contul bancar – RO56 BACX 0000 0007 3135 9036 deschis la Unicredit Bank, Sucursala Norilor, beneficiar Fundația Dezvoltarea Popoarelor. Urmăreşte-i în fiecare duminică, începând cu 10 aprilie.

Crede în bine! Arbitrează-le destinul!

Alte informații se găsesc pe www.fdpsr.ro

Link embed video:

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.