Creativitatea, din perspectiva psihologica – cu Mugur Ciumageanu

0

In cadrul celui mai nou interviu al Lobului Creativ, am abordat creativitatea in termeni psihologici, cu psihoterapeutul Mugur Ciumageanu. „Mintile cu potential creativ foarte mare sunt mintile care au capacitatea de vizualizare interna,” afirma psihoterapeutul care s-a numarat printre vorbitorii primei editii a evenimentului TEDx Bucharest. Procesul creativ poate fi descris printr-o serie de asociatii relaxate ale creierului, iar disciplina si rutina nu fac decat sa ajute in acest sens.

De asemenea, Mugur recomanda folosirea imaginii si metaforei ca si tehnici creative de practica psihoterapeutica pentru a infrumuseta meseria de psihoterapeut, care se poate transforma cu usurinta intr-o rutina. De ce numeste Mugur Ciumageanu creativitatea – o „schizofrenie bine temperata” – sau cum s-a nascut intrebarea clasica in psihoterapie a „baghetei magice” puteti afla ascultand in intregime interviul pe http://bit.ly/hqXis0.

Lobul Creativ este un proiect al Fundatiei Friends For Friends (ffff.ro), in parteneriat cu Decat o Revista (decatorevista.ro).


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează