Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CreateAthon® – maratonul de 24 de ore de servicii creative pro-bono pentru ONG-uri ajunge în România

0

Cel mai mare maraton creativ pentru ONG-uri vine în România

CreateAthon® România – Cât bine poți crea în 24 de ore?

Maraton de servicii de comunicare pro-bono pentru ONG-uri

România este singura țară din Europa care organizează, anul acesta, CreateAthon®, un maraton internațional creativ pro-bono de 24 de ore, în sprijinul organizațiilor non-profit. La CreateAthon® România vor participa peste 60 de voluntari, specialiști din zona de comunicare și advertising, care vor oferi gratuit timpul și expertiza lor pentru a îmbunătăți imaginea și strategia de comunicare a 10 organizații mici din țară. Programul este derulat de Centrul de Resurse în Comunicare, cu sprijinul Kaufland România.

Din 6 iunie, s-a dat startul înscrierilor, atât pentru organizațiile care pot beneficia de serviciile gratuite, cât și pentru voluntarii care vor să își transforme creativitatea în fapte bune. Pentru a putea fi eligibile, organizațiile trebuie să fi avut în 2018 un buget anual sub 100.000 euro și să deruleze programe cu beneficiari direcți în domeniile sănătate, educație, social, sport, cultură, viață sănătoasă sau mediu. Regulamentul programului, precum și formularul on-line de aplicare sunt disponibile pe www.createathon.ro. Termenul de completare este 30 iunie 2019.

Susținem CreateAthon® pentru că vrem să oferim ONG-urilor nu doar programe de finanțare pentru implementarea proiectelor, ci și transfer de cunoștințe pentru dezvoltarea strategiei de comunicare și a culturii organizaționale, elemente esențiale pentru asigurarea sustenabilității. După mulți ani de colaborare cu mediul non-profit din România, am regăsit această nevoie a organizațiilor, de a învăța să se promoveze într-un mod coerent și constant. Și pentru că dorim să ajungem cu acest program acolo unde este cea mai mare nevoie, încurajăm să aplice ONG-urile mici și cele care desfășoară proiecte în mediul rural.”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Pe 25 octombrie 2019, într-un eveniment care va dura 24 ore, cele 10 organizații selectate vor primi din partea echipelor de voluntari specialiști servicii creative profesionale, incluzând construcții de website-uri, materiale promoționale online și offline, strategie și campanii de strângere de fonduri sau alte servicii, de care ONG-urile au nevoie.

CreateAthon® este un eveniment internațional, dezvoltat în Statele Unite ale Americii. Din 1998 și până astăzi, evenimentul a luat amploare, mai mult de 100 de agenții, instituții de învățământ sau organizații profesionale din Statele Unite și Canada organizează anual acest maraton creativ în sprijinul comunității.

Suntem foarte fericiți să urăm bun venit României în marea noastră familie! Mișcarea serviciilor pro bono este, cu siguranță, în creștere în Europa. Suntem bucuroși să vedem că profesioniști în marketing și comunicare își unesc cunoștințele pentru a aduce aceste servicii de voluntariat calificat ONG-urilor din România. Știm, din experiență, că rezultatele muncii depuse în CreateAthon® vor schimba atât viețile organizațiilor, care vor primi aceste servicii pro bono, cât și pe cele ale voluntarilor care își vor oferi timpul, talentul și inimile în acest maraton. Abia așteptăm să vedem binele care se îndreaptă spre ei!” a declarat Teresa Coles, co-fondator CreateAthon® USA.

Până acum, CreateAthon® a sprijinit peste 1.300 de organizații nonprofit în SUA, Canada și Puerto Rico, furnizând peste 3.500 de proiecte de comunicare și marketing.

Aflați mai multe despre CreateAthon® România, cel mai mare maraton creativ în sprijinul organizațiilor non-profit, pe www.createathon.ro.

Despre Centrul de Resurse în Comunicare

Centrul de Resurse în Comunicare își propune creșterea potențialului de comunicare și strângere de fonduri al sectorului non-profit din România, prin crearea, dezvoltarea și acordarea eficientă și sustenabilă de resurse. Împreună cu partenerii noștri, suntem alături de organizații cu soluții, instrumente de învățare, evenimente și programe, adaptate nevoilor de marketing și comunicare ale sectorului non-profit.

Detalii pe www.resurseincomunicare.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine în 7 țări și o rețea de 125 magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.