Craciunul, in ochii animalutului tau de companie

0

De Sarbatori, invata sa fii un stapan responsabil!

Ai adoptat de curand o pisicuta sau un catelus? Vei descoperi ca ghirlandele, podoabele stralucitoare, globurile colorate si beculetele luminoase din bradul de Craciun sunt “jucarii” irezistibile pentru noul tau prieten. La fel de atractive i se vor parea si delicioasele preparate traditionale – cozonacii, caltabosii si raciturile – pe care le vei pune pe masa. Insa cea mai mare greseala, care poate avea repercursiuni grave asupra sanatatii animalutului tau, este sa il hranesti cu resturile de la masa.

 ARPAC (Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie) trage un semnal de alarma in privinta hranirii corecte a animalelor! Cele mai multe boli digestive in randul patrupedelor apar din cauza unui regim alimentar dezorganizat, neadaptat varstei, taliei si speciei. De aceea, ARPAC te sfatuieste sa iti hranesti corespunzator micul prieten si sa te asiguri ca musafirii invitati la petrecerea de Craciun nu il vor hrani pe ascuns cu alimente nepotrivite.

Incepand din luna noiembrie, ARPAC a inceput derularea proiectului “ABC-ul Animalelor de Companie”, avand ca scop educarea copiilor pentru a deveni stapani responsabili de animale. Lectiile deschise dedicate elevilor de clasa a doua, organizate de ARPAC in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, vor continua in luna ianuarie, dupa vacanta de iarna. Pana atunci, cei interesati sa primeasca mai multe sfaturi gratuite despre ingrijirea animalelor de companie, sunt invitati pe pagina de Facebook  “ABC-ul Animalelor de Companie”.

Despre ARPAC

Fondata in 2003, ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006, ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează