Corina Caragea și Dragoș Bucurenci au participat la Jocurile Speciale de Iarnă alături de copiii beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children România

0

Luni, 29 februarie, pe pârtia Icoana din Cavnic (jud. Maramureș) a avut loc cea de-a 14-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv organizat de Hope and Homes for Children România, la care au participat 140 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș. Lor li s-au alăturat Corina Caragea (PRO TV) și Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children România, care, la final, i-au premiat pe participanți. Evenimentul a fost susținut de BRD Groupe Société Générale și Bridges for New Beginnings.

Jocurile speciale de iarna_01_Foto Radu BriciocHope and Homes for Children România organizează, începând din anul 2002, Jocurile Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv care are drept scop integrarea socială a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin activități de petrecere a timpului liber și întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. La aceste jocuri participă copii și tineri din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș, dar și de la ASSOC și Asociația Esperando, organizații cu care Hope and Homes for Children colaborează.

În cadrul întrecerii, cei 140 de copii și tineri s-au organizat în 12 echipe, Albinuțele, Buburuzele, Cățelușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleții de Zăpadă, Pisicuțele, Poneii, Steluțele, și au participat, pe rând, la probele competiției. Acestea au reprezentat o foarte bună ocazie de distracție pentru copii, dar și pentru Corina Caragea, prezentatoarea Știrilor PRO TV din sport, și Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al Fundației Hope and Homes for Children. Corina s-a alăturat echipei Fluturașilor, iar Dragoș Omuleților de Zăpadă și au jucat fotbal și șotron pe zăpadă, s-au întrecut la trasul frânghiei și la ștafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu săniuțele pe pârtie, au aruncat cu bulgări la țintă și au făcut oameni de zăpadă.
Distracția de pe pârtie s-a terminat cu un moment emoționant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii și pungi cu cadouri de la Corina și de la Dragoș. Copiii și tinerii, unii dintre ei participând chiar de la prima ediție, au fost foarte încântați de ziua petrecută în natură și de activități, declarând că este ”o zi de neuitat” și că vor să mai vină și în 2017.

”Bătăile cu bulgări, trasul la țintă, întrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilării normale. Au făcut parte și din a mea, cu tot cu șotron, oameni de zăpadă, fotbal în curtea școlii. Am intrat în jocul Fundației Hope and Homes for Children ca să arăt importanța faptului că toate aceste bucurii trebuie să fie la fel de firești și în copilăria copiilor cu nevoi speciale. Am retrăit jocurile copilăriei, am făcut echipă cu ei și le-am înmânat medalii, diplome și premii, amintindu-le că sunt niște campioni din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor PRO TV din sport.

”Hope and Homes for Children România militează cu convingere pentru incluziunea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale în toate aspectele societății, având crezul că toți copiii merită să le fie respectate drepturile în integralitate. Copiii și tinerii cu nevoi speciale prezintă pentru noi interes maxim, recunoscându-le vulnerabilitatea și dorindu-ne să le oferim șanse egale în ceea ce privește rolul și locul lor în societate”, a declarat Otto Sestak, director național Hope and Homes for Children România.
Jocurile Speciale de Iarnă sunt organizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale și Bridges for New Beginnings.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la http://www.hhc.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.