Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coregraful Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forțarea Limitelor la Gala Mediafax 2014

0

Gigi Căciuleanu a primit distincția pe scena Ateneului Român. Cel care i-a oferit premiul a fost cunoscutul actor Vladimir Găitan. “Forţarea limitelor înseamnă să-ţi deschizi braţele cât mai tare, cât mai mult, să-ţi desfaci cu ele şi inima şi să le-o dai oamenilor”, a declarat Gigi Căciuleanu, care pregătește un spectacol în premieră la finalul lunii aprilie, precum și un turneu național și internațional fără precedent.

Gigi Caciuleanu-Octav_Ganea

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști români pe plan mondial, coregraful Gigi Căciuleanu a fost distins marți, 4 martie cu Premiul pentru Forțarea Limitelor în cadrul ediției 2014 a Galei Mediafax, care a avut loc la Ateneul Român.

„Vreau să vă spun o poveste: De când eram mic treceam pe lângă Statuia Aviatorilor şi niciodată nu mi-am închipuit că este vorba despre ce este vorba, cineva care cade de undeva. Eu vedeam pe cineva care urcă de jos şi îşi desface aripile. Asta am văzut în Statuia Aviatorilor şi asta continuu să văd”, și-a început Gigi Căciuleanu discursul pe scena Ateneului. “Forţarea limitelor înseamnă să-ţi deschizi braţele cât mai tare, cât mai mult, să-ţi desfaci cu ele şi inima, dacă se poate şi să le-o dai oamenilor”.

La finalul lunii aprilie, o montare inedită a spectacolului “Folia, Shakespeare & Co” va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din București. De asemenea, Gigi Căciuleanu are în pregătire un turneu național și internațional fără precedent care va avea loc în toamnă și va reuni mai multe spectacole și dezbateri. Trecând prin Caragiale și Shakespeare, turneul îi provoacă pe români și propune o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea națională: “românii nu sunt diferiți, ci universali”. „Ideea mea a fost să prelucrez artistic nişte teme naţionale şi să le adaptez la modernitate”, povestește Gigi Căciuleanu.

Coregraf, balerin și profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este Director Artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Își împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi TBOD din Constanţa.  În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul Gente. În 2003 este  numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile. Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Chevalier în Ordinului de Arte şi Litere, şi în România cu Steaua de Aur in grad de Cavaler.  Predă tehnica sa specifică şi transmite stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-class în cadrul instituţiilor de prestigiu precum: Conservatorul Naţional Superior La Villette, l’ Ecole de l’ Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambéry şi Rennes.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.