Copiii Teach for Romania aleargă la maraton pentru educația altor copii!

0

Teach for Romania, alături de susținătorii săi, mari și mici, dar cu aceeași motivație puternică, vor participa, pe 3-4 Octombrie, la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Cei 28 de copii din comunitățile în care predau profesorii noștri si 16 adulți, alergători și fundraiseri voluntari, susțin Teach for Romania pentru a oferi o educație transformațională copiilor de azi și mai multe opțiuni de viață adulților de mâine!

Foto_copii_teach

Cei mai mari susținători ai cauzei sunt cei mici, care, din dorința de a oferi și altora acest dar al educației, s-au înscris să alerge la Cursa Copiilor din cadrul Bucharest International Marathon.

Unul dintre acești copii este Valentin Gănete, de 14 ani, elev al Școlii Gimnaziale nr.1 din Chiselet, județul Călărași: „Înainte îmi doream să ajung șofer pe tir, dar acum visul meu e ca mai târziu să fac o facultate și să devin ghid turistic. Totul s-a schimbat când doamna profesoară de la Teach for Romania, Ramona Diac, mi-a deschis ochii spre o lume frumoasă. Alerg la Cursa Copiilor pentru ca fiecare copil indiferent de situația sa, să poată beneficia de o educație mai bună, căci copiii merită ajutorul nostru.”

Puteți face cunoștință la Cursa Copiilor și cu Marius Tudor, de 12 ani, elev la aceeași școală, și care ne povestește cât de frumos este să lucrezi în echipă: “Când lucrăm pe echipe în clasă îmi dau seama cât de frumos ar fi dacă am lucra așa și în viața reală. Prin faptul că particip la această cursă alături de colegii mei, mă gândesc că muncim în echipă ca să facem o faptă bună. Nu pot să-mi imaginez ce aș face dacă n-aș avea posibilități să vin la școală, cred că n-aș mai avea nici un vis. Vreau să punem mână de la mână ca să ajutăm cât mai mulți copii să nu-și piardă speranța de a face ceva în viață.”

Vă invităm să aflați și celelalte povești pe pagina noastră de Galantom și să le demonstrăm împreună acestor tineri că aspirațiile și visele, care poate până acum un an nici nu existau, se pot realiza dacă depun pasiune și muncă.

Printre cei 16 alergători si fundraiseri voluntari din echipa Teach for Romania se numără și Cosmin Alexandru, care va alerga la cursa de ștafetă alături de familia sa: “Să alergăm o zi pentru o cauză nu e ușor. Dar să alergi în fiecare zi printre copiii cu cele mai puține șanse, ca să le oferi un viitor, așa cum fac profesorii Teach for Romania, e infinit mai greu.”

Scopul principal al participării la acest eveniment este strângerea de fonduri pentru extinderea programului la cât mai multe școli din România, oferind astfel opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România.

Mai multe detalii si informații:
www.teachforromania.org
http://teachforromania.galantom.ro/event-projects/view?id=380

Despre autor

avatar

Teach for Romania exista pentru a transforma sistemul educational romanesc. In acest scop, recruteaza tineri exceptionali, ii pregateste ca profesori si ii plaseaza in scolile cu provocari, cu viziunea de a oferi optiuni de viata prin educatie de calitate fiecarui copil din Romania, indiferent de situatia sociala. Mai multe informatii pot fi urmarite in video-ul de 2 minute de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=swCWF6quVdc Teach for Romania face parte din reteaua Teach for All. Pana acum a pregatit 37 de profesori si i-a plasat in 33 de scoli cu provocari din peste 11 judete. Din septembrie 2016, 60 de profesori vor fi activi la catedra.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.