Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii Teach for Romania aleargă la maraton pentru educația altor copii!

0

Teach for Romania, alături de susținătorii săi, mari și mici, dar cu aceeași motivație puternică, vor participa, pe 3-4 Octombrie, la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Cei 28 de copii din comunitățile în care predau profesorii noștri si 16 adulți, alergători și fundraiseri voluntari, susțin Teach for Romania pentru a oferi o educație transformațională copiilor de azi și mai multe opțiuni de viață adulților de mâine!

Foto_copii_teach

Cei mai mari susținători ai cauzei sunt cei mici, care, din dorința de a oferi și altora acest dar al educației, s-au înscris să alerge la Cursa Copiilor din cadrul Bucharest International Marathon.

Unul dintre acești copii este Valentin Gănete, de 14 ani, elev al Școlii Gimnaziale nr.1 din Chiselet, județul Călărași: „Înainte îmi doream să ajung șofer pe tir, dar acum visul meu e ca mai târziu să fac o facultate și să devin ghid turistic. Totul s-a schimbat când doamna profesoară de la Teach for Romania, Ramona Diac, mi-a deschis ochii spre o lume frumoasă. Alerg la Cursa Copiilor pentru ca fiecare copil indiferent de situația sa, să poată beneficia de o educație mai bună, căci copiii merită ajutorul nostru.”

Puteți face cunoștință la Cursa Copiilor și cu Marius Tudor, de 12 ani, elev la aceeași școală, și care ne povestește cât de frumos este să lucrezi în echipă: “Când lucrăm pe echipe în clasă îmi dau seama cât de frumos ar fi dacă am lucra așa și în viața reală. Prin faptul că particip la această cursă alături de colegii mei, mă gândesc că muncim în echipă ca să facem o faptă bună. Nu pot să-mi imaginez ce aș face dacă n-aș avea posibilități să vin la școală, cred că n-aș mai avea nici un vis. Vreau să punem mână de la mână ca să ajutăm cât mai mulți copii să nu-și piardă speranța de a face ceva în viață.”

Vă invităm să aflați și celelalte povești pe pagina noastră de Galantom și să le demonstrăm împreună acestor tineri că aspirațiile și visele, care poate până acum un an nici nu existau, se pot realiza dacă depun pasiune și muncă.

Printre cei 16 alergători si fundraiseri voluntari din echipa Teach for Romania se numără și Cosmin Alexandru, care va alerga la cursa de ștafetă alături de familia sa: “Să alergăm o zi pentru o cauză nu e ușor. Dar să alergi în fiecare zi printre copiii cu cele mai puține șanse, ca să le oferi un viitor, așa cum fac profesorii Teach for Romania, e infinit mai greu.”

Scopul principal al participării la acest eveniment este strângerea de fonduri pentru extinderea programului la cât mai multe școli din România, oferind astfel opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România.

Mai multe detalii si informații:
www.teachforromania.org
http://teachforromania.galantom.ro/event-projects/view?id=380

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) care predau în 108 școli, unde lucrează cu aproximativ 10.000 de copii din 17 județe. Mai multe despre Teach for Romania găsiți aici: www.teachforromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.