Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii de la țară sunt invitați să învețe cum să facă proiecte de IMPACT în comunitățile lor

0

Fundația Noi Orizonturi duce și la țară programul educațional IMPACT, prin deschiderea, în această toamnă, a 20 de Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri în școlile din Transilvania rurală – județele Alba, Bihor, Bistrița, Cluj, Satu Mare, Sălaj. În acest scop, avem nevoie de profesori curajoși, care în loc să viseze la un loc într-o școală prestigioasă din oraș, ridică prestigiul școlii de la sat în care predau, căutând noi metode de a le oferi elevilor educația de care au nevoie pentru a reuși în viață.

logo noi orizonturi 2016

Formularele de înscriere pentru înființarea unui Club IMPACT trebuie completate până în 15 iunie, urmând ca școlile selectate să fie anunțate în 27 august. Detalii despre campania de recurtare găsiți aici. Profesorii care vor fi selectați să facă parte din acest proiect vor avea parte de cursuri de pregătire în educația prin experiență, management de proiect și leadership, iar Clubul IMPACT pe care-l vor înființa va beneficia de mentorat din partea specialiștilor Fundației Noi Orizonturi pentru a realiza cel puțin două proiecte de serviciu în folosul comunității, în primii doi ani de funcționare.

Inițiativa face parte din proiectul „Profesori motivați, tineri pregătiți pentru viață!”, co-finanțat în proporție de 90% (215.851 franci elvețieni) printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Proiectul, care se desfășoară între 1 februarie 2016- 30 ianuarie 2018, are scopul de a dezvolta valori și abilități de viață în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care urmează cursurile în școlile din mediu rural, dar și în licee tehnologice. Concret, urmărim să împuternicim cel puțin 50 de profesori să înființeze 20 de Cluburi IMPACT în școlile de la țară, prin care să dezvolte valorile și ablitățile de viață a minim 300 de elevi. Obiectivul principal, la finalul celor doi ani din proiect, este înglobarea acestor cluburi în rețeaua națională IMPACT.

Detalii suplimentare legate de proiect găsiți pe www.noi-orizonturi.ro la secțiunea Tineri pregătiți pentru viață sau scriind pe adresa andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.