Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii cu dizabilități vor să învețe – Donează sau du mesajul acestor copii mai departe! Un share/o donatie conteaza enorm! Puțin pentru tine, ENORM pentru ei!

0

Te-ai gândit vreodată ce este în sufletul unui copil sau al părinților săi atunci când tulburarea neurologică nu îi permite să se exprime? Dar dacă, pe lângă asta nu ar putea nici să se deplaseze, cum este cazul unui copil cu tetrapareză spastică, nonverbal?

Ei bine, și ei, copiii nonverbali sau cei cu alte afecțiuni neuro-psiho-motorii își doresc să învețe…La fel ca și copilul tău, născut sănătos… Din nefericire, conform ultimelor statistici, numărul cazurilor de copii cu dizabilități diverse este de 1 caz la 50 de nașteri…un număr imens pentru o societate complet nepregătită să îi primească, să îi accepte, să îi educe, să îi integreze.

De peste 15 ani, Asociația CONIL derulează campanii, programe și proiecte educaționale, terapeutice, de integrare și incluziune scolară și socială pentru copiii cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, ADHD, tetrapareză, hipoacuzie etc.

Perioada de izolare și-a pus amprena pe noi toți însă cel mai mult pe acești copii care nu au mai putut beneficia de programele educaționale individualizate dezvoltate în Școala CONIL. Deasemenea, închiderea școlii a dus și la imposibilitatea efectuării programelor de recuperare terapeutică pe care o echipă multidisciplinară formată din consilieri, logopezi, terapeuți ABA, profesori de arte și kinetoterapeuți le dezvoltau și implementau pentru fiecare dintre copiii școlii.

În aceste condiții, Asociația CONIL în parteneriat cu Aura Ion Foundation a lansat în luna mai Campania de strângere de fonduri “Copiii cu dizabilități vor să învețe” prin care ne propunem să achiziționăm echipamente și tehnologie asistivă performantă pentru o accelerare a procesului de învățare pentru acești copii, odată cu reluarea școlii.

Campania de strângere de fonduri lansata de Asociația CONIL îl are în prim plan pe Ioan, un minunat copil de numai 7 ani diagnosticat cu tetrapareză spastică, aflat în scaun cu rotile, nonverbal dar care, folosindu-și cu greu mâinile, comunică cu noi și familia sa prin mesaje tastate pentru că IQ-ul său este peste nivelul unui copil tipic de acceași vârstă cu el. Iar Ioan, asemeni colegilor săi din școală, vrea să învețe, vrea să devină autonom, vrea să arate tuturor că și el poate, că dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate ce trebuie descoperită și încurajată! Toți aceia dintre dvs care aveți o pagină activă Facebook puteți intra în campania Copiii cu dizabilități vor să învețe , accesând linkul https://www.facebook.com/donate/928671537594711/3223672304330779/ și face, extrem de facil, o donație, astfel ajutându-ne să fim mai aproape de visul nostru… acela de a îi ajuta pe acești copii să se exprime, să învețe și să comunice cu profesorii, terapeuții și familiile lor” , ne spune Adela Hanafi, președinte al Asociației CONIL.

Trebuie să știți că aceste echipamente de ultimă generație sunt echipamentele utilizate de către persoanele cu dizabilităţi, pentru a compensa limitele impuse de dizabilitate şi pentru a întări şi accentua performanţele în învăţare, comunicare, independenţă, mobilitate. Multe dintre tehnologiile asistive sunt produse personalizate pentru prevenirea, compensarea, limitarea sau neutralizarea deficienţei, dizabilităţii sau handicapului copilului astfel încât costurile acestora sunt uriașe atât pentru noi cât și pentru familiile lor. De aceea avem nevoie de sprijinul dvs! „ declară Irina Ismail, coordonator de proiecte în cadrul Asociației CONIL.

În tările civilizate, dizabilitatea este și responsabilitatea comunității așa încât, te invităm alături de noi. Arată-ne că îți pasă! Dă o șansă copiilor cu dizabilități care vor să învețe.

Donațiile pot fi făcute direct în cadrul campaniei derulate pe Facebook la care ajungeți accesând linkul și butonul donează! De asemenea, donațiile pot fi făcute și direct în contul Asociației CONIL deschis la Garanti Bank, RO51 UGBI 0000 4220 1302 0RON cu mențiunea – pentru campania „Copiii cu dizabilități vor să învețe„

Detalii despre activitatea Asociației CONIL, a programelor și proiectelor derulate găsiți pe www.conil.ro și pe pagina de Facebook Asociația CONIL.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.