Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Continuăm înscrierile în tabăra-concurs de scenarii Borcanul cu ficțiune

1

Asociația EchitArt și Vestra anunță înscrierile pentru Borcanul cu Ficțiune, ediția a-II-a. Borcanul cu ficțiune, o platformă de creație pentru scenarii de film, se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, pasionați de cinematografie şi ficţiune, care sunt așteptați să se înscrie până pe data de 17 iulie 2020, trimițând o lucrare proprie (proză, povestire, scenariu) în cadrul formularului de înscriere. Autorii celor mai bune 10 texte trimise vor fi invitați în Tabăra de creație Induction. Înscrierea și participarea în proiect nu presupun taxe, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport până la Moșia “Cai de Vis”, Botoșani.

Tabăra de creație Induction, sub îndrumarea lui Igor Cobileanski, va avea loc în perioada 3-9 august 2020, timp în care tinerii vor lucra la un scenariu propus (din poveștile locurilor). La finalul taberei, doar cinci scenarii vor fi câștigătoare și vor participa la Masterclass-ul care va avea loc în perioada 5-11 octombrie 2020, unde finaliștii vor avea ocazia să lucreze cu profesioniști din domeniul cinematografiei. Această etapă se va finaliza cu un singur câștigător care va beneficia de o cofinanțare în valoare de 3.000 € pentru ecranizarea scenariului, precum și de consiliere din partea noastră și a colaboratorilor noștri.

Se pare că am nimerit o coardă sensibilă! Sunt foarte multe voci creative care au ceva de spus în România, dar nu au instrumentele sau scena necesară. Și noi asta încercăm să le oferim: o locație care inspiră, și îndrumarea unor profesioniști din domeniu, pentru că, în final, poveștile lor să prindă viață pe ecran.” spune Vlad Iftime, cel care a pus bazele proiectului Borcanul cu Ficțiune.

Platforma a fost inspirată din umorul și poveștile de viață ale oamenilor și ale locurilor și se conturează ca un proiect de implicare și responsabilitate socială organizat de Asociația Echitart, cu sprijinul Vestra.

Mai multe detalii despre etapele proiectului puteți găsi pe www.borcanul-cu-fictiune.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    SA VA FIE RUSINE> CEA MAI MARE PORCARIE PROIECTUL ASTA. FAceti discriminare nerusinatilor. de ce numai cei pana in 35 ani? Ceilalti nu sunt oameni? Daca inainte nu au avut sanse din astea ca nu se organzau, atunci nici acum nu au? MA SCARBITI COMPLET CU CE FACETI> este egal cu o escrocherie de joasa speta. UNDE E EGALITATEA DE SANSE? DISCRMINARE TOTALA DE VARSTA ASTA FACETI> Dati sanse si celor care nu au avut sanse inainte si acum au peste 35 ani. Faceti ceva corect si nu porcarii ca asta. Unde e rusinea si egalitatea? MA scarbesc astfel de porcarii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.