Consumăm prezent, ne gândim la viitor

0

„You are part of this world, be part of its future” este proiectul pe care Asociația A.R.T. Fusion l-a desfășurat anul trecut cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Youth in Action, al cărui scop a fost promovarea educației globale.

Proiectul s-a încheiat și membrii echipei pregătesc o diseminare a rezultatelor, pe 4 februarie la ora 18:00, la sediul Spațiului Public European, unde participanții vor afla mai multe despre discuțiile și atelierele create cu echipele din țările partenere: România, Slovenia, Marea Britanie, Nigeria, Ghana și Sierra Leone.

„You are part of this world, be part of its future” a inclus o serie de training-uri prin intermediul cărora viitorii multiplicatori de educație globală au învățat mai multe despre interdepențele globale, echitate socială și globală, schimbarea climei, consumerism și stil de viață sustenabil, dezvoltarea de abilități în aria metodelor de educație globală, încurajarea tinerilor în a fi cetățeni activi, conștienți de rolul pe care îl au în comunitatea în care trăiesc, dar și la nivel global.

Global Education_ART Fusion (1)

Proiectul  a adus laolaltă șase ONG-uri din șase țări diferite, care au experiență în educație globală și prin cele 38 de workshopuri, la care au participat 929 de persoane, au fost formați 22 de educatori globali (care au format la rândul lor alte grupuri din comunitățile locale) și au fost atinși 6120 de beneficiari indirecți.

Echipa A.R.T. Fusion lucrează în momentul de față la un film despre importanța educației globale – idee născută în timpul proiectului -, care va fi proiectat în cadrul evenimentului. Totodată, ei editează și un manual care va putea ajuta pe oricine vrea să devină responsabil la nivel global și să dea mai departe (va fi disponibil atât în format print cât și digital). În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc și un atelier surpriză, în care invitații vor experiementa o parte din lucrurile învățate și date mai departe de către participanții la atelierele internaționale și vor înțelege cum pot deveni cetățeni globali prin pași mici și simpli.

Dacă sunteți curioșoi, sunteți așteptați pe 4 februarie, la Spațiul Public European, de la 18:00. Evenimentul va dura aproximativ două ore. Doritorii sunt rugați să confirme participarea la eveniment până pe 2 februarie laancamariaiosif@gmail.com, întrucât locurile sunt limitate.

Adresa Spațiului Public European este Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, 020492 București

Misiunea A.R.T. Fusion este aceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască. Pentru mai multe detalii despre proiectele lor, intrați cu încredere pe site.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează