Constantina Diță și Bucharest International 10K susțin Comitetul Național Paralimpic

0

Cea de-a cincea ediție Bucharest International 10K se va desfășura anul acesta pe 26 aprilie, iar Constantina Diță, organizatorul evenimentului, va sprijini Comitetul Național Paralimpic cu 10% din veniturile ce rezultă din taxa de participare.

2020 este un an important pentru Comitetul Paralimpic Român, sportivii paralimpici fiind în plin proces de pregătire pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, programate în perioada 25 august – 6 septembrie. În acest context, 10% din veniturile ce rezultă din taxa de participare la cea de-a cincea ediție a cursei de alergare Bucharest International 10K, creată la inițiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diță, vor fi donate Comitetului Paralimpic Român.

“Această sumă de bani este imperios necesară sportivilor paralimpici în procesul de pregătire pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020. În plus, este important și că astfel reușim împreună să promovăm ideea de mișcare, un stil de viață sănătos și sportul adaptat în România”, a spus Sally Wood Lamont, Președintele Comitetului Național Paralimpic.

Dacă în 2019 au participat la cursă aproape 2.000 de alergători, Constantina Diță speră să atragă un număr și mai mare de participanți la ediția aniversară a Bucharest International 10K.

“Îmi doresc să avem un număr cât mai mare de alergători la start pentru ca suma care ajunge la Comitetul Paralimpic să fie una cât mai mare. Sportul pe care îl iubesc mi-a oferit cele mai mari satisfacții și sunt onorată că pot susține în acest an Comitetul Național Paralimpic și sportivii care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo”, a spus Constantina Diță, organizatorul cursei Bucharest International 10K.

La cea de-a cincea ediție Bucharest International 10K, pasionații de alergare se pot înscrie în Cursa Populară, o cursă pe distanța de 3,5 kilometri, în cursa de 10 kilometri și în cursa de semimaraton.

Și la ediția din 2020 cursa va include competiția Team 3 Challenge, unde fiecare echipă va include 3 alergători amatori și fiecare va trebui să alerge distanța de 10 km, iar în baza timpului cumulat se va întocmi clasamentul pe echipe.

Tot pe distanța de 10 kilometri vor concura și sportivi în fotolii rulante, înscrierea fiind gratuită pentru aceștia.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul oficial al competiției https://runbi21km.ro/ și se pot face online până pe data de 12 aprilie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.