Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Congresul Studenților din România

1

Congresul Studenților din România

Ediția a VI-a, 17-19 Mai 2013

          concresul studentilor  Uniunea Studentilor din România vă invită între 17 şi 19 mai 2013 să participaţi la Congresul Studenților din România, un proiect dedicat studenţilor, absolvenţilor, interesaţi de construirea unei noi societăți pentru tineri, bazată pe valori și pe strategii realiste.

Eveniment de referinţă în mediul studenţesc din România, Congresul Studenţilor pornește de la premisa de a crea un nou model de societate pentru tineri, cu accent pe 3 paliere extrem de importante: legea internship-ului, opinia studenților privind sistemul educațional românesc și necesitatea elaborării unui model de creștere economică pentru o Românie modernă și competitivă.

            Activitățile pe care Congresul Studenților este construit sunt următoarele: mese rotunde, workshop-uri naționale și adunarea plenară.

Mesele rotunde din acest an vor trata cele trei direcții ale congresului. Invitații acestor mese rotunde vor fi persoane cu experiență în domeniul educațional, economic și al internship- urilor, pentru a oferi participanților un punct de pornire în procesul de creare a noului model de societate.

Workshop-urile naționale vor fi organizate în cele 5 regiuni ale țării (Vest, Est, Centru, Sud-Est și Sud-Vest) și sunt structurate astfel încât să ofere studenților ocazia de a-și exprima deschis părerile și problemele cu privire la cele 3 subiecte abordate în cadrul congresului. La aceste ateliere vor participa deopotrivă studenți și invitați speciali, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului non-guvernamental și ai celui academic.

Adunarea Plenară își propune să fie o întâlnire amplă care să reunească oficialități, miniștri, rectori, oameni de afaceri și studenți, în scopul conturării unui nou model de societate pentru tineri. În cadrul acestei întâlniri va fi prezentat rezultatul cercetării desfășurată de USR privind domeniul educațional iar invitații vor oferi prin prisma experienței lor păreri și recomandări în legătură cu tema abordată de congres în anul curent. Anul acesta, Adunarea Plenară va avea loc pe data de 18 Mai, la Palatul Parlamentului.

Pentru a participa la Congresul Studenților din România, dar şi pentru a afla mai multe detalii, puteţi consulta site-ul oficial: www.congresulstudentilor.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Congresul Studenților din România, Ediția a VI-a

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.