Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Leaders for Sustainable Business a pus pe agenda liderilor de business din România politicile de sustenabilitate

0

Pe 14 mai, șase lideri de business din România au stat față în față cu directorul editorial The Guardian Sustainable Business, Jo Confino, și au discutat deschis despre politicile de sustenabilitate ale companiilor pe care le conduc, în prima ediție a Conferinței Leaders for Sustainable Business, organizată de Dincolo de Profit și Asociația pentru Relații Comunitare. Este pentru prima dată când are loc în România o dezbatere despre sustenabilitate între CEOs.

„Business is about doing good and making money out of it”/„Afacerile înseamnă să faci bine și să-ți iasă bani din asta” a spus Jo Confino în deschiderea conferinței și sub semnul acestei filosofii de business a stat întreaga discuție între CEOs care vor ca afacerile pe care le conduc să facă mai mult decât bani.

Dieter Schulz – CEO Danone Dairy Europa de Sud-Est, Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom, Jean-François Fallacher – CEO Orange România, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Igor Tikhonov – CEO Ursus Breweries și Andrei Pogonaru – Partner Central European Financial Services au discutat despre costurile și beneficiile politicilor de sustenabilitate, presiunea pentru profit și valorile pe care vor să le lase moștenire când pleacă dintr-o companie.

Panel

Printre cele mai importante idei discutate:

· Sustenabilitatea nu este sarcina unui departament, ci a întregii companii, și nu implică doar acțiuni reparatorii, ci tot ecosistemul în care se mișcă o firmă, inclusiv educarea clienților despre produse și folosirea lor responsabilă.

· Companiile trebuie să găsescă avantajul competitiv al practicilor de sustenabilitate și să evite capcana limitării la respectarea reglementărilor existente.

· Este nevoie de un dialog la nivel național între sectorul de afaceri, instituții publice și sectorul civil pentru ca practicile de sustenabilitate să schimbe cu adevărat lumea, pentru că nicio companie nu poate genera schimbare profundă de una singură. Este nevoie de o reconectare la nevoile societății pentru că în prezent resimțim o mare prăpastie între interesele companiilor și cele ale societății.

· România este o societate cu nivel scăzut de încredere iar schimbarea va veni de la viitorii consumatori și angajați, care vor ajunge la maturitate cu alte valori și așteptări decât cei care sunt acum adulți.

· Cele mai importante persoane pentru un CEO sunt acționarii, dar adevărata moștenire a unui lider este sustenabilitatea, pe care o poate implementa dacă știe să își apere valorile personale.

Gazdele conferinței au fost Ioana Szatmari și Horia Domnariu, specialiști acreditați în raportare și audit de sustenabilitate.

În deschidere au vorbit Excelența Sa Domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la București, și S-P O’Mahony, Director General Opportunity Microcredit și Membru Onorific Board Asociația pentru Relații Comunitare.

Evenimentul a fost organizat de Dincolo de profit și Asociatia pentru Relatii Comunitare în parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comerț Olanda-România, Ambasada Olandei la București, Camera de Comerț Irlanda-România, Camera de Comerț Britanico-Română și Institutul Aspen România.

Eveniment recomandat de RFI Romania. Parteneri media: HotNews.ro, CSRmedia și Revista CARIERE.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.