Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa de lansare a StartUp România

0

Joi, 5 Iulie 2012, a avut loc evenimentul de lansare al incubatorului de afaceri StartUp România, cel mai inovator proiect implementat de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România cu scopul de a încuraja dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

La eveniment au participat în calitate de speakeri Florin Jianu – Preşedinte Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Ioan Emil Vasiliu – Consilier Primăria Municipiului Bucureşti, Andreea Stanciu – Director de programe Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Daniela Gheorghe – Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP), Daniel Radu – Ambition, iar din rândul participanţilor, un număr de peste 50 de tineri interesaţi să-şi deschidă o afaceri şi reprezentanţi mass-media. Evenimentul s-a bazat atât pe stabilirea unui dialog direct cu reprezentanţii autorităţilor publice, cât şi cu alte organizaţii neguvernamentale, în vedere promovării unui astfel de concept. De asemenea, contactul direct cu tinerii potenţiali membri ai incubatorului, a avut drept obiectiv asigurarea diseminării informaţiilor într-un mod corect.

StartUp România este un nou model de incubator care îşi propune să sprijine şi să dezvolte start-up-urile româneşti folosind atât modelul clasic al incubatoarelor de afaceri, cât şi un sistem de preincubare specific acceleratoarelor de afaceri. Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care au o idee de afaceri, precum şi instituţiilor, organizaţiilor şi oamenilor de afaceri cu experienţă dispuşi să sprijine şi să investească timp şi capital într-un nou concept de business. Sloganul sub care stă întregul concept StartUp România este Inovaţie în business”.

Activitatea incubatorului se va concretiza, în prima fază într-o perioadă de preincubare de 6 luni, în cadrul căreia 50 de tineri selectaţi în urma transmiterii unei aplicaţii şi participării la un interviu, vor lucra la planul de afaceri, vor primi consultanţă financiară, juridică şi administrativă, vor beneficia de spaţiul incubatorului în mod gratuit, vor participa la evenimente de networking în cadrul cărora vor putea discuta cu potenţiali mentori şi investitori. La sfârşitul acestei perioade tinerii îşi vor putea înfiinţa propria afacere, pe baza planului creat, a parteneriatelor stabilite şi a cunoştinţelor dobândite. Perioada de incubare va fi caracterizată de o continuare a perioadei anterioare. Tinerii vor avea ocazia să dispună în continuare de spaţiul, dotările, serviciile şi susţinerea oferită în perioada de preincubare, însă dreptul de afacere va fi împărţit  în baza unui contract prin care StartUp România va fi partenerul de business.

Paşii pe care trebuie să-i urmeze tinerii care doresc să facă parte din incubator se regăsesc pe site-ul www.startup-romania.ro, iar aplicaţiile pot fi trimise până miercuri, 11 Iulie 2012.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.