Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința anuală a Sportului Universitar: Dezvoltarea unui sistem performant al sportului universitar în România

0

Pe 21 ianuarie, Asociaţia STUDENT SPORT ROMÂNIA şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar organizează Conferința Anuală a Sportului Universitar. Discuțiile vor avea ca temă centrală dezvoltarea unui sistem viabil şi performant al sportului universitar în România. La dezbatere vor lua cuvântul reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Tineretului şi Sportului, Adam Roczek, Preşedintele Asociației Europene a Sportului Universitar, alături de reprezentanți ai lumii academice, sportive și ai mediului de afaceri.
image001

Organizatorii Conferinței Sportului Universitar doresc să transmită mesajul că dezvoltarea sportului universitar trebuie să devină un obiectiv pentru toți actorii importanți implicați în acest sistem.

În cadrul dezbaterii se va discuta despre rolul și locul sportului universitar în cadrul sistemului de educație fizică și sport din România. Printre temele abordate se numără: misiunea sportului în universitate, costurile și beneficiile unui sistem al sportului universitar, rolul sportivilor ca vectori de imagine pentru universități și implicarea mediului privat în dezvoltarea unui sistem al sportului universitar.

Conferința este structurată în două paneluri, unul în limba română şi unul în limba engleză. În pima parte, alături de cei doi miniștri invitați, vor mai lua cuvântul Răzvan Burleanu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Alin Petrache, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Andreea Răducan, Preşedintele Fundaţiei Olimpice Române, Sorin Mihai Cîmpeanu, Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor și Dragoş Anastasiu, Președintele Eurolines Group. Discuțiile vor fi moderate de Adrian Socaciu, Preşedintele Asociaţiei STUDENT SPORT ROMÂNIA și de Constantin Căliman, Directorul Adjunct Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU).

În cea de-a doua parte vor vorbi Adam Roczek, Preşedintele Asociației Europene a Sportului Universitar (EUSA), Matjaž Pečovnik, Secretar General EUSA, Sebastian Burduja, Preşedintele Fundaţiei C.A.E.S.A.R., Virgil Stănescu, Preşedintele Echipei de Baschet Steaua Bucureşti, Marian Staş, Profesor Harvard University și Vlad Enăchescu, Director General Dolce Sport. Panelul va fi moderat de Daniel-Filip Tandreu, Secretarul General Asociaţiei STUDENT SPORT ROMÂNIA, alături de Constantin Căliman (FSSU).

Conferinţa va avea loc începând cu ora 17.00 în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Intrarea în sală va începe de la ora 16.30.

STUDENT SPORT ROMÂNIA este o asociaţie neguvernamentală, care organizează competiţii sportive universitare la nivel naţional din 2011 şi este iniţiatorul proiectului de ţară Universiada de Vară 2021.

Parteneri: Coca-Cola, Banca Transilvania, Ţiriac Auto, Hyundai, Cris-Tim, Trinity Movement, Fan Courier, ASE Bucureşti
Parteneri media: Agerpres, Dolce Sport, Digi Sport, ProSport, Pro TV, Gazeta Sporturilor, Sport în România, Junior Sport, Radio București FM, Quartz Media.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.