Concursul MateInfoUB. Invitație pentru elevii pasionații de Matematică și Informatică în marea competiție a talentelor!

0

Prima ediție a concursului MateInfoUB are obiectivul de a aduce mai aproape tineri pasionați de Matematică, dar și de Informatică, într-un competiție inedită.

Concursul MateInfoUB este organizat de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București cu sprijinul: INTUITEXT, Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică și Societății de Științe Matematice din România.

Deși, concursul se află la prima ediție are un obiectiv curajos: identificarea în cele două domenii amintite, a tinerilor talentați aflați în clasa a XII-a sau chiar absolvenți de liceu cu diploma de Bacalaureat. În plus, pe lângă bucuria competiției, miza este importantă pentru parcursul academic și, chiar, profesional al participanților: premianții vor fi admiși ca olimpici, conform metodologiei de admitere, având astfel șansa de a se alătura unei facultăți de renume național și internațional.

Structura și durata concursului

Concursul este împărțit în două secțiuni: Matematică și Informatică. De avut în vedere că secțiunile sunt independente, se poate participa la ambele secțiuni sau numai la una singură.

Etapa I va avea loc online pe 22.05.2021 pentru Matematică și pe 23.05.2021 pentru Informatică.

Etapa a II-a se va desfășura cu prezență fizică la Facultatea de Matematică și Informatică pe data 29.05.2021 (Informatică) și, respectiv, 30.05.2021 (Matematică).

Se vor acorda premii și mențiuni.

Mai multe informații despre concursul MateInfoUB se vor urca periodic pe pagina https://fmi.unibuc.ro/concurs-mateinfoub-2021/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.