Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul ideilor de afaceri ANTREPRENOR ia startul oficial

0
 • Înscrierile se fac în perioada 11 – 29 mai
 • Cele mai bune 40 de idei de business vor primi finanțări nerambursabile în valoare de câte 10 000 euro fiecare

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group, și Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România anunță lansarea concursului de idei în afaceri din cadrul proiectul multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”. Înscrierile pot fi realizate în perioada 11-29 mai 2015.

otp antreprenorÎn urma concursului, vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin înfiinţarea şi operaţionalizarea unor firme noi (start-up). Fiecare dintre acestea va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 10.000 de euro. Un alt beneficiu al proiectului este reprezentat de oferirea de servicii de asistenţă specializată în consultanța pentru afaceri prin intermediul celor 4 centre de sprijin pentru cele mai bune idei de afaceri.

Concursul se adresează persoanelor fizice cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul/reședința în județele Ilfov, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți sau Municipiul București, doresc să își înființeze o societate comercială în unul dintre aceste judeţele și sunt absolvente ale învățământului secundar.

Competiţia de idei de afaceri este deschisă publicului larg, nu doar persoanelor din grupul ţintă care participă la programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului.

Condiții de participare:

 • Firmele vor trebui să îşi desfăşoare activitatea în domeniile identificate în Strategia Naţională de Competitivitate 2014-2020.
 • Firmele vor avea câte 2 angajaţi minim.
 • În fiecare dintre judeţele de mai sus şi în Bucureşti vor trebui să existe minim 2 firme.
 • Minim 30% din firme vor fi înfiinţate, deținute și conduse de antreprenori femei.
 • Minim 50% din firme vor fi înființate, deţinute și conduse de antreprenori între 18 și 25 de ani.
 • Planurile de afaceri trebuie implementate până în 1 noiembrie 2015, inclusiv prin înfiinţarea şi operaţionalizarea firmelor cu ajutorul şi asistenţa Administratorului schemei.

Persoanele care doresc să se înscrie în concurs vor depune un dosar de finanţare, care va conţine descrierea planului de afaceri şi câteva documente suport şi acte doveditoare ca anexe. Mai multe detalii despre regulamentul concursului și procedura aferentă sunt disponibile pe pagina web a proiectului www.otpantreprenor.ro și pe pagina de Facebook OTP Antreprenor. De asemenea, cei interesați pot trimite întrebări pe adresa: startup@otpbank.ro

Odată cu lansarea concursului de idei în afaceri, ia startul caravana de informare din cadrul proiectului multi-regional “Antreprenor. Aceasta pornește pe 11 mai, din București, cu destinația Oltenia – prima regiune vizată de aceasta campanie. Autorulota “Antreprenor” va străbate, pe parcursul a cinci zile, mai mult de 675 de kilometri și se va opri în cele mai importante cinci orașe din zona de sud-vest a Olteniei. În fiecare oraș vizitat, membrii caravanei vor organiza o serie de întâlniri informative la care vor fi invitați reprezentanți ai Primăriei, ai comunităților de business, ai universităților locale, dar mai ales potențiali membri ai grupului țintă din cadrul proiectului Antreprenor. Tinerii interesaţi vor putea afla astfel informaţii referitoare la iniţiativă: cui se adresează, care sunt beneficiile unei finanţări europene, dar şi condiţiile de eligibilitate pentru înscrierea la concursul de idei de start-up-uri din cadrul proiectului.

Programul caravanei în perioada 11-15 mai 2015:

 • Ziua 1 –  București – Drobeta Turnu Severin
 • Ziua 2 – Drobeta Turnu Severin – Târgu Jiu
 • Ziua 3 – Târgu Jiu – Craiova
 • Ziua 4 – Craiova – Slatina
 • Ziua 5 – Slatina – Râmnicu Vâlcea

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” se adresează unui grup țintă alcătuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să inițieze o activitate independentă. Dintre acestea, cel puțin 50% sunt persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înscrise în învățământul superior.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piața locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor și clienților săi în obținerea finanțărilor nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.