Concursul foto şi video „Vreau o Românie mai curată!”

0

Ediţia din acest an a concursului “ Vreau o Românie mai curată!”, organizată de ECOTIC și Ateliere făra Frontiere, a intrat pe ultima suntă de metri. Organizaţiile non-profit sunt invitate să promoveze activităţile iniţiate pentru încurajarea protecţiei mediului si revalorificării resurselor prin acest concurs până la data de 30 august.

Concursul ofera și publicului posibilitatea de a înscrie în concurs imagini cât mai sugestive privind acţiuni de protecţie a mediului sau exemple negative în acest domeniu.

Concursul se înscrie într-o serie de activităţi desfăşurate de ECOTIC şi Ateliere făra Frontiere în Proiectul co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiectul elveţian, denumit „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează , oferind o noua şansa persoanelor dezavantajate”se desfăşoară în perioada 01.07.2013 – 30.06.2014, în organizarea ECOTIC şi Ateliere făra Frontiere şi cu sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Obiectivele acestui proiect sunt îndreptate spre educaţia şi sensibilizarea publicului ţinta privind colectarea selectivă şi managementul responsabil al deşeurilor, reutilizarea ca mijloc de prelungire a duratei de viaţa a produselor şi echipamentelor electrice, reciclarea, dar şi prevenirea poluării, consumul şi producţia responsabilă.

Participarea la îmbunătăţirea politicilor publice în domeniul dezvoltării durabile şi a protecţiei mediului, creşterea vizibilităţii şi credibilităţii ONG-urilor de mediu şi creşterea capacităţii lor organizaţionale şi operaţionale reprezintă alte obiective importante ale proiectului.

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice este un susținător al proiectului „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o noua şansa persoanelor dezavantajate”, implementat de către Asociaţia ECOTIC şi Ateliere făra Frontiere. Consider că asumarea unui rol activ al societății civile şi participarea cetățenilor într-un număr foarte mare la acest tip de acțiuni sunt elemente esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu şi de viata din România, pentru sensibilizarea şi educarea populaţiei în general. Guvernul are obligaţia să acționeze pentru sănătatea mediului în care trăim, însa, în acelaşi timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie să facem eforturi pentru a păstra şi transmite generaţiilor viitoare ceea ce avem mai bun”, a afirmat Secretarul de Stat din Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru.

Prima activitate desfaşurată sub umbrela proiectului elveţian este reprezentată de concursul “Vreau o Românie mai curată!”, desfăşurat pe platforma www.hotnews.ro.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni.

 

În secţiunea dedicată ONG-urilor se vor înscrie organizaţiile care au avut activitate în domeniul protecţiei mediului în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Un ONG poate înscrie în concurs maxim 3 proiecte distincte. Se vor înscrie imagini şi materiale video care evidenţiaza activităţile desfăşurate pentru a proteja mediul înconjurător.

În cea de-a doua secţiune se vor înscrie persoane fizice care vor propune  exemple pozitive sau negative legate de protecţia mediului prin imagini sau foto/reportaje. Chiar daca sunt exemplificate activităţi ale unor persoane juridice, altele decât ONG-uri, acestea vor fi înscrise în secţiunea dedicată publicului larg.

Juriul concursului va evalua lucrările înscrise, desemnând câştigătorii celor două secţiuni. Aceştia vor fi anunţaţi pana în data de 03 septembrie 2013.

Premiul pentru secţiunea dedicată ONG-urilor, oferit de ECOTIC, constăin echipamente IT in valoare de 900 euro + TVA (un laptop, un videoproiector şi un ecran de proiecţie) oferite unui singur câştigător.

Premiile pentru secţiunea dedicată publicului larg, oferite de ECOTIC,  vor răsplăti cel mai original exemplu pozitiv şi  cel mai impresionant exemplu negativ in domeniul protecţiei mediului.  Premiile constau  in echipamente electronice in valoare de 450 euro + TVA (o camera foto  şi o imprimanta pentru poze).

„Pornim acest nou proiect de conştientizare, desfăşurat la nivel naţional pe perioada unui an, cu convingerea că vom disemina cât mai multe informaţii şi bune practici utile pentru protecţia mediului şi că vom atrage cât mai mulţi simpatizanţi ai dezvoltării durabile în România”, declara Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

Mai multe detalii găsiţi pe: www.hotnews.ro

Şi:  www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/vreau-o-romanie-mai-curata-2013

ID_VreaiORMC_2013_04

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.