Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul „Acasă pentru umanitate”, lansat în deschiderea Anualei de Arhitectură București 2020, are premii în valoare de 13.400 de euro

0

OAR București și Habitat for Humanity România lansează concursul de soluții de arhitectură „Acasă pentru umanitate”

București, 11.05.2020 Concursul „Acasă pentru umanitate”, organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala București (OAR București) în parteneriat cu Habitat for Humanity România, are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea realizării proiectului pilot pentru construcția în regim de voluntariat a două locuințe-tip de 20.000 euro și două locuințe-tip de 30.000 euro, în vederea atribuirii contractului de proiectare, în valoare de 11.000 de euro fără TVA.

O locuință sigură și decentă aduce stabilitate, siguranță și iată că acum a devenit principalul leac al societăților de pretutindeni în lupta cu pandemia cauzată de virusul COVID-19”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. „«Acasă pentru Umanitate» este un concurs de al cărui rezultat se vor bucura cei pentru care «acasă» încă înseamnă doar un vis frumos. Demersul întreprins în parteneriat cu OAR București este un prim pas-manifest pentru o locuire decentă și accesibilă”.

Concursul „Acasă pentru umanitate”, lansat în deschiderea Anualei de Arhitectură București 2020 și adresat profesioniștilor din zona de proiectare, are premii în valoare de 13.400 de euro.

OAR București împreună cu Habtat for Humanity România sprijină atât mediul profesional, cât și mediul de construcții și pe cel antreprenorial orientat către civic și umanitar”, a declarat Emil Ivănescu, președinte OAR București. „Prin Anuala de Arhitectură București 2020, OAR București susține arhitectura socială, arhitectura adresată familiilor și comunităților vulnerabile. Credem că doar prin concursuri de soluții profesionale vom putea, împreună, să creștem calitatea locuirii sustenabile.”

În data de 22 mai 2020 va avea loc o conferință online care va cuprinde discuții pe tema de concurs și la care înscrierile pot fi făcute până în 21 mai. Vor urma două runde de întrebări și răspunsuri, iar în perioada 27 iunie – 06 iulie 2020 vor putea fi înscrise proiectele.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați site-ul concursului:

https://acasapentruumanitate.oar-bucuresti.ro/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.