CONCURS: Se caută cele mai bune 5 clase din România pentru a participa în tabere Junior Ranger!

0

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate invită în perioada 5 Mai – 5 Iunie toate clasele V-VIII din România să participe la competiţia pentru una din cele 5 Tabere Junior Ranger gratuite.

Afis Concurs Tabere Junior Ranger

Taberele pentru cele 5 echipe câştigătoare vor fi gratuite şi desfăşurate în una dintre cele mai interesante arii protejate din România, şi anume:

v      Parcul Naţional Retezat – perioada 18 – 22 Iulie 2015

v      Muntele Mare– perioada 19-23 august 2015

v      Munţii Trascău – perioada 24-28 august 2015

v      Parcul Natural Lunca Mureşului – perioada 17-21 august 2015

v      Parcul Natural Bucegi – perioada 2-6 septembrie 2015

Cu ocazia acestor 5 zile în tabără, copiii vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natura prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de ranger în parc pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. Copiii vor înțelege de ce trebuie să aibă grijă de plantele și animalele găzduite de ariile protejate învățând despre natură la ea acasă.

În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, vânătoare de comori, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană în funcţie de specificul fiecărei arii protejate.

Costurile legate de organizarea taberei vor fi acoperite integral de către ProPark- Fundaţia pentru Arii Protejate, incluzând transportul, cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor.

Pentru a participa la taberele gratuite copiii vor trebui să realizeze un proiect care va consta într-un eseu scris, înregistrare video sau un colaj de fotografii, cu următoarele teme: “Soluții pentru arii protejate”, “Ariile protejate merită vizitate”, “Ariile protejate în clasa/școala noastră!”.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului Natura în şcoli şi şcoala în Arii Protejate,  implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate alături de 37 de parteneri şi finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondul ONG în România.

Pentru mai multe informaţii despre competiţie şi regulament vă rugam să accesaţi pagina web a proiectului www.pasaportnatura.ro , secţiunea Natura în şcoli.

Pentru informaţii oficiale despre garnturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org .

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează