Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS: Se caută cele mai bune 5 clase din România pentru a participa în tabere Junior Ranger!

0

ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate invită în perioada 5 Mai – 5 Iunie toate clasele V-VIII din România să participe la competiţia pentru una din cele 5 Tabere Junior Ranger gratuite.

Afis Concurs Tabere Junior Ranger

Taberele pentru cele 5 echipe câştigătoare vor fi gratuite şi desfăşurate în una dintre cele mai interesante arii protejate din România, şi anume:

v      Parcul Naţional Retezat – perioada 18 – 22 Iulie 2015

v      Muntele Mare– perioada 19-23 august 2015

v      Munţii Trascău – perioada 24-28 august 2015

v      Parcul Natural Lunca Mureşului – perioada 17-21 august 2015

v      Parcul Natural Bucegi – perioada 2-6 septembrie 2015

Cu ocazia acestor 5 zile în tabără, copiii vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natura prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de ranger în parc pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. Copiii vor înțelege de ce trebuie să aibă grijă de plantele și animalele găzduite de ariile protejate învățând despre natură la ea acasă.

În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, vânătoare de comori, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană în funcţie de specificul fiecărei arii protejate.

Costurile legate de organizarea taberei vor fi acoperite integral de către ProPark- Fundaţia pentru Arii Protejate, incluzând transportul, cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor.

Pentru a participa la taberele gratuite copiii vor trebui să realizeze un proiect care va consta într-un eseu scris, înregistrare video sau un colaj de fotografii, cu următoarele teme: “Soluții pentru arii protejate”, “Ariile protejate merită vizitate”, “Ariile protejate în clasa/școala noastră!”.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului Natura în şcoli şi şcoala în Arii Protejate,  implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate alături de 37 de parteneri şi finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondul ONG în România.

Pentru mai multe informaţii despre competiţie şi regulament vă rugam să accesaţi pagina web a proiectului www.pasaportnatura.ro , secţiunea Natura în şcoli.

Pentru informaţii oficiale despre garnturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.