Concurs de design pentru cei care vor să învețe din meșteșugururi tradiționale rome

0

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ anunță deschiderea la Cluj a unui concurs pentru designeri locali pentru care lansează provocarea de a lucra împreună cu meșteșugari romi și de a învăța tradiții transmise din generație în generație de sute de ani.

Afis online

Cu scopul de a sprijini continuitatea comunităților meșteșugărești rome aflați în diferite zone ale țării, Asociația Meștesukar Mobil, a lansat, în data de 05.11.2015, un concurs care invită studenții și profesioniștii din domeniu să creeze concepte de produse confecționate în atelierele meșteșugarilor romi, care să fie ulterior comercializate în rețeaua Meșteshukar ButiQ.

Concursul are în vedere angrenarea designerilor și arhitecților în efortul integrării produselor meșteșugărești în cotidian prin conferirea unui design inedit, care să determine creșterea interesului publicului larg pentru obiecte create manual cu materiale naturale, și implicit a nivelului vânzărilor acestora.

Competiția este deschisă studenților și profesioniștilor din domeniul designului și al artelor din România, iar participanții vor putea aplica cu unul sau mai multe designuri pentru oricare secțiune.
Pentru a participa, concurenții trebuie să proiecteze un produs care integrează toate specificațiile prezentate în brief.

Proiectul trebuie să conțină următoarele elemente:

● schițele produsului propus
● preferabil un prototip și/sau un model 3D (imagini sau rendering)
● dimensiunile generale ale obiectului propus
● materialele folosite
● scurtă descriere a obiectului: funcția produsului, surse de inspirație, de ce s-ar încadra în portofoliul de produse Meșteshukar ButiQ și în magazinul mobil din Cluj

Până la data de 24.11.2015, persoanelor care doresc să participe la concurs, li se solicită trimiterea propunerilor de concepte de design, care urmează să fie supuse jurizării.

#Înscriere și regulamentul oficial

Înscrierea se face online prin completarea acestui formular: http://goo.gl/forms/ZdHXRZIJH0
Regulemantul complet poate fi găsit aici:
https://www.facebook.com/notes/mesteshukar-butiq-cluj/design-de-cluj/1514804648843154
Mai multe detalii: www.cluj.mbq.ro
https://www.facebook.com/MesteshukarButiqCluj

#Despre Meșteshukar ButiQ Cluj

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială, ce are ca scop revitalizarea meseriilor tradiționale rome, promovarea valorilor culturale și a non-discriminării prin aducerea pe piața de larg consum a unor produse de calitate, lucrate manual de meșteșugari din diferite zone ale țării.

Parte din rețeaua Meșteshukar ButiQ este și magazinul Mobil din Cluj, o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului „ButiQ.7”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale. Partenerii și susținătorii care fac posibilă existența și creșterea rețelei Meșteshukar ButiQ sunt: Asociația Romano ButiQ, KCMC, Fundația ERSTE, OMV Petrom, CCFD-Terre Solidaire.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează