Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs de design pentru cei care vor să învețe din meșteșugururi tradiționale rome

0

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ anunță deschiderea la Cluj a unui concurs pentru designeri locali pentru care lansează provocarea de a lucra împreună cu meșteșugari romi și de a învăța tradiții transmise din generație în generație de sute de ani.

Afis online

Cu scopul de a sprijini continuitatea comunităților meșteșugărești rome aflați în diferite zone ale țării, Asociația Meștesukar Mobil, a lansat, în data de 05.11.2015, un concurs care invită studenții și profesioniștii din domeniu să creeze concepte de produse confecționate în atelierele meșteșugarilor romi, care să fie ulterior comercializate în rețeaua Meșteshukar ButiQ.

Concursul are în vedere angrenarea designerilor și arhitecților în efortul integrării produselor meșteșugărești în cotidian prin conferirea unui design inedit, care să determine creșterea interesului publicului larg pentru obiecte create manual cu materiale naturale, și implicit a nivelului vânzărilor acestora.

Competiția este deschisă studenților și profesioniștilor din domeniul designului și al artelor din România, iar participanții vor putea aplica cu unul sau mai multe designuri pentru oricare secțiune.
Pentru a participa, concurenții trebuie să proiecteze un produs care integrează toate specificațiile prezentate în brief.

Proiectul trebuie să conțină următoarele elemente:

● schițele produsului propus
● preferabil un prototip și/sau un model 3D (imagini sau rendering)
● dimensiunile generale ale obiectului propus
● materialele folosite
● scurtă descriere a obiectului: funcția produsului, surse de inspirație, de ce s-ar încadra în portofoliul de produse Meșteshukar ButiQ și în magazinul mobil din Cluj

Până la data de 24.11.2015, persoanelor care doresc să participe la concurs, li se solicită trimiterea propunerilor de concepte de design, care urmează să fie supuse jurizării.

#Înscriere și regulamentul oficial

Înscrierea se face online prin completarea acestui formular: http://goo.gl/forms/ZdHXRZIJH0
Regulemantul complet poate fi găsit aici:
https://www.facebook.com/notes/mesteshukar-butiq-cluj/design-de-cluj/1514804648843154
Mai multe detalii: www.cluj.mbq.ro
https://www.facebook.com/MesteshukarButiqCluj

#Despre Meșteshukar ButiQ Cluj

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială, ce are ca scop revitalizarea meseriilor tradiționale rome, promovarea valorilor culturale și a non-discriminării prin aducerea pe piața de larg consum a unor produse de calitate, lucrate manual de meșteșugari din diferite zone ale țării.

Parte din rețeaua Meșteshukar ButiQ este și magazinul Mobil din Cluj, o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului „ButiQ.7”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale. Partenerii și susținătorii care fac posibilă existența și creșterea rețelei Meșteshukar ButiQ sunt: Asociația Romano ButiQ, KCMC, Fundația ERSTE, OMV Petrom, CCFD-Terre Solidaire.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.