CONCURS: “Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti?”

0

Consumix lanseaza un nou CONCURS:

“Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti?”

Stiai ca cea mai populara fibra textila din lume, bumbacul, este si cea mai nociva pentru mediu? In ciuda reputatiei sale de fibra naturala si sanatoasa, bumbacul se “mandreste” cu un consum urias de apa pentru a ajunge la maturitate (cca 19 000 l pentru 1 kg), de insecticide si pesticide (cca ¼ din consumul mondial) si, daca nu era de ajuns, face inconjurul lumii pentru a ajunge in sifonierele noastre.

De aceea, suntem curiosi sa aflam: Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti? Posteza un articol, un proiect, o fotografie sau un video pe pagina Facebook.com/Creionetica.ro cu solutii ecologice sau etice de imbracaminte, diferite de bumbacul clasic.

Fundatia Carturesti iti ofera drept premiu, cartea Afluenza de James Oliver. Psiholog de renume mondial, Oliver James analizează mintea reprezentantilor avuti ai clasei de mijloc in cautarea unui raspuns la intrebarea: e posibil sa ai succes si sa ramai sanatos la minte in acelasi timp?

 

Detaliile concursului:

Perioada: 5-11 decembrie

Tema: Haine alternative bumbacului conventional

Unde: Facebook.com/Creionetica.ro

Cum aplic: Posteza un articol, un proiect, o fotografie sau un video pe pagina Facebook Creionetica legat de solutii ecologice sau etice de imbracaminte, alternative bumbacului

Cine castiga: Materialul publicat de tine va fi share-uit pe pagina Creionetica, iar postarea cu cele mai multe Like-uri va fi cea castigatoare. De aceea, recomandam sa iti inviti prietenii pe pagina pentru a aprecia postarea ta!

Regulile concursului:

  1. Un user poate posta maxim doua materiale in cadrul concursului. In caz contrar, vor fi luate in considerare doar primele doua.
  2. Organizatorii isi rezerva dreptul sa stearga orice materiale sau mesaje tendentioase postate pe pagina.

Consumix este o campanie despre societatea de consum in care suntem angrenati.  Prin afise, clipuri si povestiri ne-am propus sa rupem rutina de a consuma “fast” si “nonsense”, rutina de a neglija sanatatea sau mediul in care traim. In sensul asta recomandam: “close all pop-ups”!

Clip bumbac

http://youtu.be/9oAkAH6z32Q

Povestea “Setea de bumbac”

https://www.facebook.com/notes/creionetica/consumix-prezinta-povestea-setea-de-bumbac/329896257149549

Premiul este oferit de: Fundatia Carturesti

Organizatori: Creionetica si Societatea pentru Consum Responsabil

Parteneri: Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Federatia Share Cluj-Napoca, Organizatia Studentilor de la Stiinta Mediului

CONCURS COTTON RO

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează