Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS: “Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti?”

0

Consumix lanseaza un nou CONCURS:

“Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti?”

Stiai ca cea mai populara fibra textila din lume, bumbacul, este si cea mai nociva pentru mediu? In ciuda reputatiei sale de fibra naturala si sanatoasa, bumbacul se “mandreste” cu un consum urias de apa pentru a ajunge la maturitate (cca 19 000 l pentru 1 kg), de insecticide si pesticide (cca ¼ din consumul mondial) si, daca nu era de ajuns, face inconjurul lumii pentru a ajunge in sifonierele noastre.

De aceea, suntem curiosi sa aflam: Ce alternative de haine ecologice sau etice cunosti? Posteza un articol, un proiect, o fotografie sau un video pe pagina Facebook.com/Creionetica.ro cu solutii ecologice sau etice de imbracaminte, diferite de bumbacul clasic.

Fundatia Carturesti iti ofera drept premiu, cartea Afluenza de James Oliver. Psiholog de renume mondial, Oliver James analizează mintea reprezentantilor avuti ai clasei de mijloc in cautarea unui raspuns la intrebarea: e posibil sa ai succes si sa ramai sanatos la minte in acelasi timp?

 

Detaliile concursului:

Perioada: 5-11 decembrie

Tema: Haine alternative bumbacului conventional

Unde: Facebook.com/Creionetica.ro

Cum aplic: Posteza un articol, un proiect, o fotografie sau un video pe pagina Facebook Creionetica legat de solutii ecologice sau etice de imbracaminte, alternative bumbacului

Cine castiga: Materialul publicat de tine va fi share-uit pe pagina Creionetica, iar postarea cu cele mai multe Like-uri va fi cea castigatoare. De aceea, recomandam sa iti inviti prietenii pe pagina pentru a aprecia postarea ta!

Regulile concursului:

  1. Un user poate posta maxim doua materiale in cadrul concursului. In caz contrar, vor fi luate in considerare doar primele doua.
  2. Organizatorii isi rezerva dreptul sa stearga orice materiale sau mesaje tendentioase postate pe pagina.

Consumix este o campanie despre societatea de consum in care suntem angrenati.  Prin afise, clipuri si povestiri ne-am propus sa rupem rutina de a consuma “fast” si “nonsense”, rutina de a neglija sanatatea sau mediul in care traim. In sensul asta recomandam: “close all pop-ups”!

Clip bumbac

http://youtu.be/9oAkAH6z32Q

Povestea “Setea de bumbac”

https://www.facebook.com/notes/creionetica/consumix-prezinta-povestea-setea-de-bumbac/329896257149549

Premiul este oferit de: Fundatia Carturesti

Organizatori: Creionetica si Societatea pentru Consum Responsabil

Parteneri: Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Federatia Share Cluj-Napoca, Organizatia Studentilor de la Stiinta Mediului

CONCURS COTTON RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.