Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitatea de-clic anunță evenimentul “Mergem în Cheile Nerei!”

0

Comunitatea de-clic anunță evenimentul “Mergem în Cheile Nerei!” ce va avea loc sâmbătă, 10 septembrie 2016. Evenimentul face parte din campania #SOSNera și se bucură de participarea unora dintre semnatarii petiției lansate în luna februarie pe de-clic.ro, petiție la care au aderat peste 50.000 de cetățeni.

Event_Nera-NB_corect

Punctul de întâlnire stabilit este Școala Generală Mihai Novac din Sasca Montană, județul Caraș Severin. Acolo, campaignerii de-clic vor ține o scurtă prezentare despre ce presupune o campanie online și de ce este importantă o mobilizare offline. Apoi se va porni într-un traseu în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița cu următorul parcurs: Sasca Montană – Podul Bei – Cascada Văioagă – Lacul Ochiul Beiului – Cascada Beușniței. Traseul va putea fi parcurs în aproximativ 3 ore și are un nivel rezonabil de dificultate.

În februarie 2016, Călin Dejeu, biolog și membru de-clic, a pornit o campanie prin care cerea autorităților respingerea solicitărilor de acord de mediu pentru construcția a două microhidrocentrale în rezervația naturală Cheile Nerei-Beușnița. Ca urmare a mobilizării extraordinare petiția a ajuns rapid la peste 50.000 de semnături. Inițiatorul petiției, campaignerii și membrii de-clic s-au implicat ulterior în activități de monitorizare a avizării celor două microhidrocentrale. De câte ori s-a observat un nereguli privind acest proces, au fost avizate instituțiile abilitate, s-au trimis emailuri și s-au dat telefoane la Ministerul Mediului solicitând lămuriri.

“De-clic se bazează în principal pe tehnologiile online. Acestea ne permit să luăm decizii împreună cu mii de membri prin completarea de chestionare și ne ajută să ne organizăm pentru evenimentele offline. Petiția pentru salvarea râului Nera este un exemplu foarte bun de implicare cetățenească prin care un proiect cu efecte devastatoare pentru natură a fost oprit”, a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

Petiția poate fi consultată la adresa: http://facem.de-clic.ro/sos-nera

Link event: http://facem.de-clic.ro/mergem_in_cheile_nerei

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.