Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunicativ, ambițios, responsabil– principalele calități ale unui lider în opinia adolescenților

0

Fundația LEADERS organizează, în perioada octombrie 2013 – iunie 2014, a cincea ediție a programului național Leadership Autentic

Fundația LEADERS, sursă de idei şi oameni valoroşi, organizează, în perioada octombrie 2013 – iunie 2014, cea de a cincea ediție a programului național Leadership Autentic dedicat tinerilor cu vârste între 14 și 18 ani. În cadrul acestuia, vor avea loc seminarii de leadership în 15 localități din țară, atât în mediul urban cât și rural. La fiecare ediție vor lua parte la seminarii 25 de tineri.

Leadership_Autentic

Ediția din acest an se va desfășura în București, Iași, Moreni – județul Dâmbovița, Moinești – județul Bacău, Ianca, judetul Brăila, Buzău, Urlați – județul Prahova, Câmpina – județul Prahova, Videle – județul Teleorman, Bustuchin – județul Gorj, Rupea – județul Brașov, Ploiești, Pitești, Sibiu, Bolintin Vale – județul Giurgiu.

“Leadership Autentic se adresează adolescenților cu vârste între 14 și 18 ani, iar efectele sale sunt de a-i ajuta pe tineri să descopere și să fie conștienți de propriul potențial, implicându-se în liceele/comunitățile din care fac parte. Aflat deja la a cincea ediție, acest program ne oferă insight-uri utile despre valorile adolescenților și despre imaginea pe care o au despre lider și leadership, iar participanții beneficiază de cunoștințe complementare programei școlare care îi ajută să își pună în practică proiectele.” declară Adina Maria Ghiță, Program Director Leadership Autentic.

 

Portretul robot al liderului în viziunea adolescentul român

Conform unei cercetări realizate în cadrul Leadership Autentic, comunicativitatea, ambiția și responsabilitatea sunt caracteristici pe care trebuie să le aibă liderul pe care tinerii l-ar urma. În privința valorilor la care se raportează, adolescenții au ales familia și prietenia ca fiind cele mai importante chiar dacă tinerii participanți provin din medii diferite (rural și  urban).

Beneficiile Leadership Autentic?

Programul se adresează unei grupe de vârstă care se îndreaptă către alegerea unei facultăți, are nevoie de găsirea vocației și de stabilirea unor valori pe care să le regăsească în modelele pe care și le aleg. Leadership Autentic își propune se completeze practica școlară printr-o serie de activități de educație informală care pun accent pe dezvoltarea abilităților de leadership, comunicare, lucru în echipă, inițiativă și spirit pro-activ cu scopul de a-i pregăti pe participanți pentru viața profesională.

Cele 25 de locuri din fiecare localitate sunt finanțate complet și includ participarea timp de 4 zile în program, materialele de training (suportul de curs, logistica și papetaria), pauzele de prânz și răcoritoarele din fiecare zi de training cât și accesul pe platforma profesională de orientare în carieră pe baza căreia vor primi un raport individual cu descrierea orientărilor vocaționale. Înscrierile se realizează online, iar în urma selecțiilor sunt selectați câștigătorii celor 25 de burse din fiecare localitate.

 

“La o săptămână după nivelul 1 am fondat împreună cu alți 24 de tineri Leo Alpha Young&Smart Club Bacău, am fost delegată în European Youth Parliament și am participat la un proiect Habitat for Humanity.  După nivelul al doilea, am fost în grupul de organizare a două concursuri – ExplorIT ediția a IV-a și Festivalul de muzică acustica ediția a IV-a. Apoi am avut o vară plină, am fost voluntar la Centrul Cercetășesc Nocrich și am participat la Vara Absolvenților Leadership Autentic, iar activitățile au continuat pe tot parcursul verii. ” afirmă Teodora Iacob, elevă din Bacău despre oportunitățile deschise după participarea la Leadeship Autentic.

Orarul unui viitor lider

  • noțiuni teoretice și practice de leadership prin metode neconvenționale și interactive
  • interacțiune cu tineri cu valori comune, pasionați de leadership și proactivi
  • comunitate cu putere de decizie și dorința de schimbare în bine a societății
  • accesarea gratuită a celei mai cunoscute platforme internaționale de orientare vocațională pentru tineri

Tabăra Leadership Autentic

După finalizarea cursurilor în cele 15 localități, tinerii participanți se vor putea înscrie pentru un loc în Tabăra Leadership Autentic. În tabără vor fi admiși 30 de adolescenți.

Înscrierea în programul Leadership Autentic se poate realiza online accesând linkul de mai jos:

www.leaders.ro/programe/leadership-autentic/roinscriete/

Leadership Autentic este un program susținut de Ministerul Educației Naționale, iar printre partenerii principali  ai programului se numără Petrom, BRD Groupe Societe Generale, Lafarge și AVIS.

Despre LEADERS:

Fundația LEADERS își propune să fie cea mai puternică sursă de idei și oameni valoroși din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

www.leaders.ro

Facebook.com/FundatiaLeaders

Leadership_Autentic_1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.