Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunicat de presa: SuperTeach, conferință dedicată dezvoltării personale a profesorilor, ajunge la Timișoara

0

SuperTeach, conferință dedicată dezvoltării personale a profesorilor, ajunge la Timișoara

200 de profesori din regiunea de vest sunt așteptați la Timișoara sâmbătă, 12 mai, la cea de-a 4-a ediție a Conferinței SuperTeach

  • Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu organizația non-profit, EDUCATIVA și Institutul pentru Dezvoltare Personală organizează cea de-a 4 conferință inspirațională pentru profesori, si ultima din acest an școlar,  ca parte a unui proiect menit să îi sprijine pe aceștia să devină mentori în educație.
  • 200 de profesori din toată regiune de vest își dau întâlnire sâmbătă, 12 mai, la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pentru a se inspira de la invitații evenimentului:  Oana Moraru, Andy Szekely, Dragoș Anastasiu, Vlad Atanasiu, Simona Ivașcu – profesor MERITO, Andrada Sorca, Cristina Gheorghe, Claudia Chiru.
  • Partenerii locali ai acestui proiect sunt Fundația Hațegan și Asociația Inițiativa în educație

Timișoara, 12 mai – 200 de profesori din regiunea de vest vor participa sâmbătă, 12 mai, la cea de-a 4-a conferință inspirațională pentru profesori organizată de Fundația Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu EDUCATIVA și Institutul pentru Dezvoltare Personală. Conferința reprezintă primul pas dintr-o inițiativă privată mai amplă, SuperTeach, care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de mentorat. Edițiile anterioare ale conferinței s-au ținut la București, Iași și Sibiu.

Conferințele SuperTeach își propune să inspire și să motiveze profesorii români care cred într-o schimbare pozitivă a sistemului de predare și învățare din România. Aceștia vor avea ocazia să cunoască antreprenori renumiți din România, oamenii implicați în proiect și profesioniști cu o experiență remarcabilă în educație.

Mai mult, profesorii vor putea să participe în paralel și la workshop-uri tematice menite să faciliteze o mai bună înțelegere a principiilor mentalității deschise, un instrument folosit la nivel internațional pentru dezvoltarea personală. Aceste workshop-uri reprezintă o primă etapă din procesul de selecție a mai mulți profesori care vor beneficia ulterior de training-uri oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în training-uri pentru schimbarea mentalității, reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale.

In cadrul proiectului SuperTeach au avut loc până acum trei conferințe, la București, Iași, Sibiu, la care au participat peste 900 de profesori din toată țara. După conferințe, 25 de profesori au fost formați în programul „An Outward Mindset in Education”, organizat de Institutul  Arbinger din SUA prin Institutul de Dezvoltare Personală România. În aceeași manieră, după conferința de la Timișoara, organizatorii vor selecta și forma alți 25 de profesori în cadrul acestui programului.

„Ne dorim ca profesorii să ia contact cu alte domenii, să fie expuși la experiențe cât mai diverse din cultură sau antreprenoriat, să afle cum au reușit alți lideri din diferite domenii pentru a se inspira. Schimbarea trebuie să pornească de la propria persoană și din atitudinea lor față de ei în primul rând”, a spus Dragoș Anastasiu, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.

„Credem că adevărata reformă în educație începe printr-o schimbare radicală a discursului defetist față ​de actul în­vă­țării și educație. În acest proces, rolul cel mai important îl au profesorii. Ne bucurăm că, împreună cu Asociația Inițiativa în educație, Fundația Hațegan e partener local într-un proiect care are ca obiectiv încurajarea mentalității deschise printre profesori. În sistem există cadre didactice care deja folosesc la clasă aceste metode, dar știm că de multe ori nu e simplu. Prin acest proiect dorim să găsim acești profesori, să-i încurajăm , să-i motivăm, să-i sprijinim și să fim alături de ei,” a declarat Oana Romocea, Director executiv, Fundația Hațegan.

Printre invitații prezenți sâmbătă se numără: Oana Moraru, Andy Szekely, Dragoș Anastasiu, Vlad Atanasiu, Simona Ivascu – profesor MERITO, Andrada Sorca, Cristina Gheorghe, Claudia Chiru.

Aceștia vor vorbi celor prezenți la conferință despre experiența lor în domeniul educațional și antreprenorial.

Temele abordate la workshop-uri:

Workshop 1 – „Outward Mindset for Teachers” – Susținut de Cristina Gheorghe
Workshop 2 – „Noua pedagogie a minții și a inimii” – Susținut de Oana Moraru
Workshop 3 – ”Teach like a Leader” – Susținut de Andy Szekely
Workshop 4 – „Învățăm cu ciocolată” – Susținut de Andrada Sorca
Workshop 5 – „Orele de la școală ca o poveste” – Susținut de Claudia Chiru
Workshop 6 – “Cum creăm învățarea pe care (nu) ne-o dorim” – Susținut de Vlad Atanasiu

Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale. Inițiatorii proiectului sunt Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe. Susținătorii conferinței SuperTeach de la Timișoara sunt: Fundația Hațegan, Asociația Inițiativa în educație, Raul Mazilu Photography, Facultatea de Drept, Universității de Vest Timișoara.

Pentru mai multe informații: www.superteach.ro

Despre Fundația Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Mai multe detalii aici.

Despre EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale ce dezvoltă şi promovează o gama largă de oportunităţi de dezvoltare personală pentru tinerii din România. Printre proiectele curente se numără: RIUF – Romanian International University Fair, EDMUNDO – Consiliere gratuită pentru studii în străinătate, UNIVERSALIO – Consiliere pentru admitere la universitati de top, REVIRO – Serviciu de recrutare pentru tinerii români cu studii sau experiență internațională, AdmitereOnline.ro – Platforma online de înscriere la universitățile din România.

Despre Institutul Dezvoltării Personale (IDP)

Institutul Dezvoltării Personale oferă programe și modele de dezvoltare personală și de transformare organizațională pentru lideri. IDP folosește metodologii validate academic, modele confirmate academic și modele confirmate pe plan local și internațional. Din 2016 IDP este reprezentant unic în România al Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității. Mai multe informații www.idp-romania.ro.

Despre Fundația Hațegan

Fundația Hațegan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiunea de vest. În acest scop organizează evenimente, stabilește parteneriate și derulează campanii care se  înscriu în cele patru linii de programe ale fundației: comunitate, educație, familie și wellbeing. Mai multe informații pe www.fundatiahategan.ro

Despre Asociația Inițiativa în Educație

Asociația ”Inițiativa in Educație” își propune susţinerea şi îmbunătăţirea continuă a mediului educaţional prin iniţiative, activităţi, proiecte, materiale şi evenimente educaţionale, precum şi prin promovarea şi sprijinirea iniţiativelor în educaţie la nivel naţional, oferirea de consultanta si consiliere în educație, dezvoltare personala și organizațională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.