Competiție națională de sport dedicată persoanelor utilizatoare de scaun rulant, CUPA „ROȚILE SCHIBĂRII”

0

 

CUPA „ROȚILE SCHIBĂRII”

FUNDAȚIA MOTIVATION ROMÂNIA

25 – 27 IUNIE 2013

Fundația Motivation România organizează la București, în perioada 25 – 27 iunie 2013, o competiție națională de sport dedicată persoanelor utilizatoare de scaun rulant, la care participă cele cinci echipe de baschet în scaun rulant ale Fundației Motivation România, precum și alți sportivi din toate regiunile țării. 60 de sportivi cu dizabilități locomotorii s-au înscris la probele de baschet, bocce și tir cu arcul, care au loc astăzi și mâine (25 – 26 iunie) la Baza Sportivă Sport Arena și la cele de tenis de câmp și atletism de joi (27 iunie), de la Stadionul Iolanda Balaș Soter. Pentru întrecerea de atletism, participanții se pregatesc la probele de 100m, 200m și 800m, precum și la cea de aruncare a greutății.

Toate probele se desfășoară în intervalul orar 09:00 – 15.00, în zilele de 25, 26 si 27 iunie 2013. Premierile au loc la finalul fiecărei probe de concurs.

baschet01_25.06.2013-1

Astăzi, sportivii în scaun rulant din județele Sibiu, Neamț, Prahova și Timișoara, împreună cu cei din Ilfov s-au întrecut la baschet, probă ce se va continua și în decursul zilei de mâine. Tot astăzi a avut loc și competiția de bocce din cadrul Cupei Roțile Schimbării.

„Fac parte din echipa de la Piatra Neamț, unde ne antrenăm săptămânal, iar aceasta nu este prima competiție în scaun rulant la care particip, și, cu sgigurnață, nu va fi nici ultima, având în vedere faptul că îmi place foarte mult baschetul. La Cupa  Roțile Schimbării sunt înscris la baschet, bocce, tir cu arcul și atletism 200m. Până acum am cunoscut dar oameni interesanți și sper să obțin cu echipa un loc cât mai bun în competiție.” –  Andrei, 17 ani, utilizator de scaun rulant, echipa de la Piatra Neamț, participant la Cupa Roțile Schimbării

„M-am înscris la bocee la Cupa Roțile Schimbării. Este pentrua doua oara când joc bocce, prima dată s-a intâmplat într-una din taberele organizate de Fundația Motivation. Mă bucur că este unul dintre lucrurile pe care reușesc să le fac singur și simt că pot schimba rezultatul în favoarea echipei mele.” Marian, 28 de ani, utilizator de scaun rulant, echipa Ilfov, participant la Cupa Roțile Schimbării

Viorel Mocanu, Coordonator sport în scaun rulant al Fundației Motivation România: „Sporturile în scaun rulant încep acolo unde se termină cele obișnuite. După ce perseverența, curajul și ambiția au ajuns la maximum. E nevoie de toate astea doar ca să intri în teren.”

Evenimentul sportiv face parte din proiectul Roţile schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din România, finanțat de USAID Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de scaun rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participării lor la viața comunității prin activități sportive, culturale și recreative.

bocce_25.06.2013-1

Proiectul Roţile schimbării îşi propune să îmbunătăţească accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii din România la echipamente de mobilitate personalizate, prescrise în mod corect, prin crearea de servicii specializate la nivel regional privind echipamentele de mobilitate şi instruirea pentru viaţă independentă. Prin acest proiect, Fundația Motivation România încurajează reintegrarea socială a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Competiția sportivă Cupa „Roțile schimbării” este organizată cu sprijinul Bazei Sportive Sport Arena, al Stadionului Iolanda Balaș Soter, La Fântâna și Comex Rom. Partenerii noștri sunt Federația Româna de Tenis, Federația Română de Baschet, Federația Română de Atletism, Federația Română de Tir cu Arcul și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

baschet_25.06.2013-1

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundatiei Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 9.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.