Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiție de scurtmetraje românești de ficțiune la Este Film Festival 2019

0

Dragi prieteni, primele trei ediții ale Este Film Festival, festival de film european organizat la Sibiu de Asociația Este Film, s-au bucurat de succes, așa că la a patra ediție, care va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2019, ne-am gândit să mergem și mai departe. Pentru că susținem filmul românesc, organizăm o secțiune competitivă pentru scurtmetraje românești de ficțiune. Se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori. Premiul secțiunii va fi în valoare de 2.000 de euro.

Așteptăm până la data de 15 februarie 2019 scurtmetraje românești de ficțiune cu durata de maxim 30 de minute, produse în perioada 2018-2019. Filmele pot fi înscrise pe pagina festivalului estefilm.ro/inscriere-competitie.

Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga.

Despre Este Film Festival

Este Film pentru că Sibiu merită proiecții de calitate și pentru că publicul cere să experimenteze altfel de film. Am pornit la drum cu proiecții săptămânale la Cine M-a Văzut la Habitus și proiecții speciale pentru copii, la Ghiozdanul cu Filme, iar în 2016 s-a născut și festivalul mult așteptat.

Este Film Festival propune cinci secțiuni dedicate filmului european: Best of Europe: Secțiunea cuprinde cele mai premiate filme lansate în ultimul an în Europa. Film Românesc: Susținem promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde. Experiențe: Am propus publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Din dorința de a trece bariera lipsei unui cinematograf adecvat în Sibiu, am pus la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului european. In Frame: Secțiunea aduce în prim-plan un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, printr-o serie de filme. CinExplorez: Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați.

ESTE FILM FESTIVAL

www.estefilm.ro

www.facebook.com/EsteFilm/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.